15 Tetor 2019

Shënohet Dita Evropiane pa viktima në rrugë

Prishtinë, 26 shtator - Këtë vit për herë të katërt në Evropë shënohet Dita Evropiane pa viktima në rrugë. 

Më këtë rast Policia e Kosovës (PK) organizon konferencën me temën “Ngritja e sigurisë në trafik dhe shënimi i Ditës Evropiane pa Viktima në Rrugë”.

Në ketë konferencë do të marrin pjesë përfaqësues nga Policia e Kosovës, ICITAP-i amerikan, ministritë kompetente, komuna e Prishtinës, si dhe përfaqësues dhe ekspertë që kontribuojnë në ngritjen dhe vetëdijësimin për sigurinë në trafik. 

Edhe Kolegji “Tempulli” dhe Asociacioni Kosovar i Motorizimit "AMRKS" organizojnë tryezë diskutimi për të shënuar Ditën Evropiane pa Viktima në Rrugë.

Tryeza në fjale do të bashkojë për diskutim përfaqesues nga institucionet vendore dhe ndërkombëtare dhe akteret tjerë qe merren me çështjet e sigurisë rrugore, trafikut dhe transportit në përgjithesi.

 “Dita Evropiane pa viktima në rrugë” është lansuar për herë të parë në vitin 2016 nga TISPOL-Rrjeti Evropian i Policisë Rrugore dhe që nga atëherë përkrahet nga Komisioni Evropian. 

Synimi kryesor i kësaj dite është që asnjë person nuk duhet të vdes në rrugët e Evropës 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 tetor 2019

- Fillon procesi i numërimit të votave përmes postës. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve,  ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit bën prezantimin e studimeve të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:15)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë shënon Ditën Botërore të Standardeve. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Green Art Center organizon aktivitet në komunën e Vushtrrisë i cili synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit”. (Sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në Vushtrri, ora 12:00)

- Në kuadër të promovimit të romanit “Elefantët në kopsht” të autores Kureyshi Qendra Multimedia organizon bisedën e hapur të autores zvicerane Meral Kureyshi me gazetarin Enver Robelli. (Qendra Multimedia, rr. 'Idriz Gjilani' në Prishtinë, ora 19:00)