23 Shkurt 2019

Punëtorët e Postës vazhdojnë grevën

Prishtinë, 9 korrik - Sindikatat e Punëtorëve të Postës së Kosovës ka bërë të ditur së punëtorët e Postës do të vazhdojnë sot grevën ku do të mbyllen të gjitha zyrat postare të Postës.

"Sot do të hyjmë në Grevë të Përgjithshme duke filluar nga ora 08:00 e mëngjesit deri në ora 21:00 ne mbrëmje dhe nuk do të ofrohet asnjë shërbim në asnjë nga zyrat postare. Veprimet tona nuk do të ndalën as ditëve në vijim deri në plotësimin e kërkesave tona ”, thuhet në njoftimin e Sindikatës.

Greva sipas tyre është një sensibilizim për reflektim të institucioneve relevante të cilat janë përgjegjëse për tejkalimin e krizës financiare në ndërmarrjen publike Posta e Kosovës.

"Nuk mund të ketë stabilitet për punonjësit pa mbulimin e Shërbimit Universal Postar, pa aprovimin e strategjisë së Postës e cila është dërguar për aprovim në Qeveri si dhe pa ndalimin e favorizimit të operatorëve privatë nga institucionet shtetërore", thekson Sindikata.

Si pasojë e mosrealizimit të kërkesave të mësipërme, për të cilat e kemi paralajmëruar Qeverinë e Kosovës muaj më parë, punëtorët e Postës nuk i kanë marrë pagat as sot, 6 korrik 2018. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 shkurt 2019

- Fillon kampionati ekipor në pingpong me në garat ekipore në ligën e juniorëve. (Shkolla Tefik Qanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Alternativa e përfaqësuar nga Hasan Preteni dhe Alfred Halili anëtarë të Kryesisë Qendrore  do të mbajnë konferencën për media për të prezantuar qëndrimin e subjektit politik lidhur me "Sistemin e drejtësisë, defektete dhe ndryshimet që duhen bërë". (Selia e partisë, Kompleksi Qafa, kati 1, nr. 67, ora 12:00)

- Galeria Kombëtare e Kosovës dhe British Council organizon panel diskutimi për gratë artiste gjatë rezistencës së Kosovës të viteve 90. (Galeria e Arteve të Kosovës, ora 12:00) 

- Fondacioni Lumbardhi dhe Fondacioni Kosovar i Arkitekturës organizojnë ligjeratën publike “Bukuria e asaj që mbetet” të arkitektes Aslıhan Demirtas. (Kino Lumbardhi, ora 17:00)