20 Janar 2021

Problemi Vala-Z Mobile quhet “grabitje neoliberale”

Prishtinë, 15 korrik - Partia Socialdemokrate (PSD) ka reguar lidhur me bllokimin e llogarive bankare të Telekomit të Kosovës nga përmbaruesi për shkak të borxhit që arbitrazhi i ka faturuar Telekomit ndaj operatorit Z Mobile.

Z-Mobile ishte kontraktuar për të shitur produktet e Vala-s, duke shfrytëzuar infrastrukturën e saj, ndërkohë që Vala kishte investuar dhe e kishte zhvilluar mjaft sektorin e shitjes.

"Jo vetëm kaq, çmimi i produkteve që shiste Z-Mobile ishte më i lirë në krahasim me shitjen që e bënte vetë Vala. Kjo quhet grabitje neoliberale", thekson PSD.

Kosova sipas PSD-se nuk ka industri të zhvilluar për luftën klasike klasore, as sektorë të zhvilluar shërbimesh e qendra financiare.

"Akumulimi i kapitalit këtu vjen prej kontratave që merren nga buxheti shtetëror, buxhet ky i mbushur nga shumica e varfër e qytetarëve; prej zhvatjeve si kjo të kompanive publike, pronë e njerëzve të varfër; prej përvetësimit të tokave e lumenjve. Kjo është rishpërndarja drejt akumulimit."

"E pavërejtshme sepse e normalizuar duke qenë mekanizëm i rregullt. Merret nga shumica e varfër drejt pakicës që ka shumë", vlereson PSD.

Kontrata që po e rrezikon bankrotimin e Vala-s sipas PSD-se duhet të shpallet e paligjshme.

PSD konsideron se puna e Komisionit Hetimor Parlamentar për Telekomin, e nisur në legjislaturën e kaluar duhet të vazhdojë.

"Ne e dimë se ai Komision Hetimor mund të prodhojë material të vyer për Gjykatat. Vala është e qytetarëve të Kosovës!", deklaron ne fund PSD.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca e parë gjyqësore me rastin e padisë për diskriminim të qytetarit me aftësi të kufizuar, Faruk Kukaj ndaj komunës së Prishtinës. (Gjykata Themelore e Prishtinës, ora 9:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka dhe drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit, Xhemile Thaçi Vezgishi, do të bëjnë përurimin e sallës së edukatës fizike në shkollën “Dy Dëshmorët e Zhurit”. (Fshati Zhur, ora 10:00 - nisja nga Shtëpia e Bardhë, ora 9:20)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Brahim Krusha për Keqpërdorimi seksual te personave nen moshën 16 vjeçare. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Shoqata "Miqtë e Amerikës" organizon me moton "E para SHBA-ja" ku do të festohet inaugurimi i Presidentit të 59 të SHBA-ve Joe Biden dhe zëvëndes Presidentës Kamala Harris. (Restauranti "Liburnia" në Prishtinë, ora 12:00)   

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Albert Ramadni për çështjen penale të vrasjes së rëndë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Mbahet seanca për rastin e ish-drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj. (Gjykata Themelore në Pallatinë e Drejtësisë, 13:30)