02 Mars 2021

Posta u vizitua nga Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës

Prishtinë, 7 maj - Postën e Kosovës sot e vizitoi Nënkryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Fikrim Damka, i cili u mirëprit nga Kryesuesi i Bordit të Përkohshëm të Drejtorëve, Mentor Arifaj, U.D. Kryeshefi Ekzekutiv, Salih Morina me dhe bashkëpunëtorët e tyre.

Qëllimi i kësaj vizite ishte njohja me gjendjen aktuale të Postës së Kosovës, si dhe thellimit të mëtejmë të bashkëpunimit në mes të Postës së Kosovës me Postën Turke, si dhe me institucionet tjera relevante me veprim në Kosovë, Ambasadën Turke dhe Agjencinë shtetërore turke TIKA.

U.D. Kryeshefi Morina, njoftoi Nënkryetarin Damka për numrin e punonjësve të minoritetit turk në Postën e Kosovë, si dhe për zyrat postare  të alokuara në zonat e banuara me komunitetin turk si në Mamushë dhe Prizren.

Kryesuesi i BPD  Arifaj, njoftoi Damka me projektet që po i zhvillon Posta e Kosovës, siç ishte ky i fundit “Postës Mobile” në komunën e Prishtinë, projekt i cili ka shërbyer për ofrimin e shërbimeve tek qytetarët në këtë kohë pandemie, prandaj nëse paraqitet nevoja do të zgjerohet edhe në zonat ku banon minoriteti turk.

Damka shprehi gatishmërinë e tij që të ndihmoi në përafrimi e Ndërmarrjes tonë me institucionet e lartë cekura, si dhe institucionet tjera relevante.

Ndërsa theksoi se në të ardhmen do të ishte mirë që punëtorët e rekrutuar në zyrat postare në zonat e banuara me komunitetin turk të vihet si kriter shtesë edhe njohjen e gjuhës turke, si dhe të merren në konsideratë kuadrot e qytetarëve kosovar të shkolluar me bursat e Turqisë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)