03 Qershor 2020

Posta e Kosovës dhe Posta e Maqedonisë mbajn konferencë virtuale

Prishtinë, 15 maj - Sot në Postën e Kosovës u zhvillua një thirrje konferencë me Postën e Maqedonisë Veriore, në mes të zyrtarëve të lartë të të dy administratave postare, Kryesuesi i Bordit të Përkohshëm, Mentor Arifaj, U.D. Kryeshefi Ekzekutiv, Salih Morina dhe Menaxheres për Marrëdhënie Ndërkombëtare, Argjirë Grapci, ndërsa nga PMV, ishte Drejtori Gjeneral, Ejup Rustemi me Drejtorin e Komunikacionit Postar, Elir Zendeli.

Kjo konferencë u realizua drejtpërdrejtë virtualisht përmes Skype, për shkak që ende jemi në kohë të Pandemisë globale, në pamundësi të një vizite apo pritje zyrtare në rrethana normale.

Në këtë takim virtual shumë miqësor, homologët diskutuan gjendjet e përgjithshme të funksionimit të Ndërmarrjeve Publike të shteteve respektive, si dhe për sfidat që po ballafaqohen ato në këtë kohë të emergjencës shëndetësore, gjendje kjo e cila dukshëm ka ndikuar edhe në rënien e të hyrave financiare.

Zyrtarët e Lartë të dy administratave postare fokus të diskutimit patën zgjerimin e bashkëpunimit të tyre, përmes projekteve konkrete dhe këmbimit të përvojave në fushat përkatëse siç ishin; certifikimi ISO 9001 dhe ISO 14001, shërbimet e reja, si dhe avancimet teknologjike dhe avancimet e stafit.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00) 

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e qeverisë, ora 10:00)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të vendos vazo dekorative gjelberuese në sheshin Bill Klinton. (Shshi Bill Klinton, ora 11:00)
  
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)