19 Korrik 2018

Konfindustria kërkon krijimin e Entit Publik për Menaxhimin e Rrugëve

Tiranë, 8 prill - Konfindustria ka bërë të ditur se do t'i kërkojë zyrtarisht vendimarrjes politike, qe sa me shpejt te fillojë punën për krijimin e Strategjisë dhe Entit Publik për Menaxhimin e Përdorimit të Rrugëve, mbeshtetur në përvojen ndërkombëtare.

Gjergj Buxhuku Administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë ka thënë së Strategjia dhe Enti Menaxhues Rrugor keshillohet te ndërtohen në perputhje me interesat afatgjata dhe te perbashketa te Shqipërisë dhe Kosovës dhe me proceset integruese rajonale dhe evropiane.

"Kërkesa e mesiperme është domosdoshmeri kur është shpallur vendimi politik për vendosjen e sistemit te tarifimit drejtpërdrejtë nga përdoruesit te sistemit rrugor, qe u be fakt me Rrugën e Kombit si dhe ndikimit te ndjeshëm, që një masë e tillë do te ketë në zhvillimin ekonomik afatgjatë të Shqipërisë dhe Kosovës dhe mirëqenien e qytetarëve", ka theksuar Buxhuku.

Konfindustria vlerëson, së ndërtimi i Entit Publik te Menaxhimit të Rrugëve, kthehet edhe me shumë në domosdoshmeri, nëse vlerësohen pasojat e rënda të ardhura nga keqmenaxhimi i zbatimit të kontrates koncesionare në Rrugën e Kombit, pranuar publikisht edhe nga kreret me te lartë të qeverisë së Shqipërisë.


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Korrik 2018

 - Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema nesër do të vizitojë studentët të cilët do t’i nënshtrohen provimit pranues në Universitetin e Prishtinës. (Kampusi i UP-së, ora 9:00)

- Bëhet nënshkrimi i kontratave dhe shpërndarja e tyre për të rinjtë përfitues të shpalljes së fundit nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, për Edukim Jo-Formal. (Kabineti i ministrit Kujtim Gashi. ora 10:00)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Parkun Arkeologjik Ulpiana ku do të njoftohet me ecurinë e punimeve që po ndërmerren nga Instituti Arkeologjik. (Parkun Arkeologjik Ulpiana, ora 11:00)

- Kryetari Gjykatës Themelore të Gjilanit, Ramiz Azizi do të mbajë një konferencë për media në të cilën do të prezantohet raporti gjashtë mujor i Gjykatës Themelore të Gjilanit, së bashku me Degët e saja. (Objekti i Gjykatës Themelore të Gjilanit, ora 13:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi viziton kompaninë “Albi Group”. (Albi Mall, Veternik, ora 13:00)  

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim organizon aksionin për avancimet akademike në Universitetin e Prishtinës. (Para Rektoratit, ora 14:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Federatën e Xhudos në Pejë ku në një ceremoni të organizuar do t’u ndajë ceqet xhudisteve Nora Gjakova, Distria Krasniqi dhe Driton Kuka. (Federata e Xhudos në Pejë, ora 14:00)

- Kosova 2.0 organizon një bisedë tëshkurtër me temën “diaspora” për të njohur realitetet komplekse dhe shumë-shtresore të kosovarëve qëjetojnë jashtë shtetit. (Innovation Centre Kosovo, ora 18:00)