04 Korrik 2020

Komisioni Hetimor për PTK-në interviston Blerim Devollin

Prishtinë, 21 qershor - Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me gjendjen në Postë Telekomin e Kosovës (PTK) dhe Vala interviston sot pronarin e Kompanisë Dardafon, Blerim Devolli. 

Kontrata e PTK-se me kompaninë “Dardafon” te cilën e udhehqë Blerim Devolli ka shkatërruar dhe ka dëmtuar për miliona euro duke sjellur deri në prag të falimentimint PTK-në.

Edhe deputetët të cilët janë pjesë e Komisionit Hetimor për krizën në Telekomin e Kosovës kanë konstatuar se në këtë gjendje tejet të rëndë dhe pranë falimentimit të këtij institucioni publik e ka bërë Blerim Devolli, pronari i kompanisë së madhe ‘Devolli Corporation’ dhe i ‘Z-Mobile’.

Deputetët thonë se kur shefi i Z-Mobile, Blerim Devolli kishte filluar të nisë marrëveshjet dhe të nënshkruaj kontrata të dëmshme me Telekomin e Kosovës, ka filluar keqësimi dhe shkatërrimi i Telekomit.

PTK kishte nënshkruar marrëveshje me kompaninë “Dardafon” për MVNO, mirëpo më vonë zbatimi i saj kishte vazhduar me një kompani tjetër, Dardafon.net. 

Devolli po ashtu është akuzuar edhe per fenomenin sim to sim i cili është berë nga kompania e tij.

Për rritjen e këtij fenomeni ilegal, PTK vite më parë kishte akuzuar kompaninë Z-Mobile, me të cilën kishte bërë marrëveshje për dhënie të numrave telefonikë.

Telekomi i Kosovës vazhdon të mbetet vatër e krimit të organizuar, por edhe po vazhdon të zhvatet përmes tenderëve e donacioneve si dhe po mbushet me militantë partiakë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)