25 Shkurt 2021

Inspektohet rruga Prizren-Prevallë

Prizren, 1 korrik - Drejtoria Rajonale e Policisë në Prizren ka njoftuar se sot me qëllim të parandalimit dhe evitimit të rrezikut që paraqet rruga Prizren-Prevallë pasi ditë më parë kishte shembje të dheut dhe pjesës së murit mbajtës, në kilometrin e 15-të të kësaj rruge në afërsi të fshatit “Gornje selo”, Kryeprokurori i Prizrenit Admir Shala së bashku me Drejtorin e policisë rajonale Kolonel Faton Alija si dhe përfaqësuesit e njësisë së trafikut rrugor të policisë dhe përfaqësues nga Ministria e Infrastrukturës së bashku më Inspektoret Rajonal të rrugëve kanë dalë në vendin e ngjarjes për të inspektuar dëmtimet të cilat janë bërë në këtë rrugë si dhe të merren masat e menjëhershme që ky problem që konsiderohet emergjent të sanohet dhe të kërkohet përgjegjësi nga organet kompetente.

Qëllimi i këtij inspektimi ishte shikimi i punimeve në atë zone, informimi për veprimet e ndërmarra nga organi kompetent në këtë rast ministria e infrastrukturës dhe parandalimi dhe mbrojtja e jetës dhe pronës së qytetarëve.

Pas vizitës dhe inspektimit nga përfaqësuesit kompetent është marre vendim që të ndalohen për qarkullim në këtë zone për te gjitha automjetet nga data 02 korrik 2020 deri në një vendim tjetër, si dhe është kërkuar nga përgjegjësit të ndërmerren masa të menjëhershme për të evituar rrezikun që paraqitet në këtë lokacion.

Drejtoria Rajonale e Policisë në Prizren me njësitë e komunikacionit rrugor do te bëjë bllokimin dhe ndalimin e të gjitha automjeteve që udhëtojnë në rrugën Prizren-Prevallë, dhe njëherit apelojmë të të gjithë qytetarët që dëshirojnë ta shfrytëzojnë këtë rruge të jenë në dijeni se në kilometrin e 15-të të rrugës Prizren-Prevallë ne këtë lokacion ka shembje të rrugës që paraqet rrezik për kalimtarët dhe se rruga do të jete e bllokuar nga data 02 korrik 2020.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shkurt 2021

- Projekti “Përkrahje e BE për Konkurrueshmërinë e Sektorit Kosovar të TIK”, financuar nga BE dhe implementuar nga WEglobal në konsorcium me Prishtina REA dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit, organizon ceremoninë e certifikimit për rundin e parë të programit trajnues për shkathtësi digjitale dhe të TIK. (Hotel Amazona në Milloshevë, ora 9:45)

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 të Kuvendit Komunal të Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit të Komunës, tek “Shtëpia e Bardhë”, ora 10:00)

-  Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit në Shtëpinë e Bardhë, ora 10:00)

- Rrjeti i Pajtimit KOMRA (RrPK) prezanton rezultatet e hulumtimit të vendeve të paraburgosjes në Bosnje dhe Hercegovinë dhe të personave të zhdukur në lidhje me luftën në Kosovë. Pjesëmarrës Natasha Kandiq, Bekim Blakaj etj. (Zoom, ora 11:00)

- Mbahet dëgjimi publik në lidhje me raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis për ndërtimin e hidrocentralit “EcoDri” në lumin Drini i Bardhë. (Restorant “Ura” në Dobrushtë, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon "Raportin e Monitorimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë 2" ku do të publikohen të dhëna nga procesi i akreditimit gjatë vitit 2020, si dhe informata të tjera të rëndësishme rreth sfidave me të cilat është përballur Agjencia e Kosovës për Akreditim dhe Këshilli Shtetëror i Cilësisë. (Zyrët e ORCA's, ora 13:00)

- Mbahet takimi i 196-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Takimi do të organizohet nëpërmjet videokonferencës, ora 13:00)

 

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës.  (Objekti i KQZ-se, ora 13:00)