04 Korrik 2020

Gjermania miraton 9.8 miliardë dollarë për kompaninë ajrore "Lufthansa"

Berlin, 26 maj - Gjermania ka miratuar një paketë ndihme prej 9.8 miliardë dollarësh amerikanë për kompaninë ajrore "Lufthansa", për përballimin e turbullirave të shkaktuara nga COVID-19.

Ministri i Ekonomisë Peter Altmaier tha se ky është një hap shumë i rëndësishëm, sepse ka të bëjë me 100 mijë vende pune dhe do të ruajë pozicionin e përparuar të Gjermanisë në tregun botëror të aviacionit civil.

Gjermania po bisedon me komisionin ekzekutiv të BE-së për kushtet e mundshme, përfshirë mospagimin e dividentit dhe kufizimet për pagesat e manaxhimit

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)