06 Prill 2020

Bullgaria ndalon lëvizjen e trenave ndërkombëtare

Sofje, 16 mars - Për shkak të masave kundër përhapjes së koronavirusit që nga 17 marsi të gjitha linjat hekurudhore ndërkombëtare, të cilat kalojnë përmes territorit të Bullgarisë, do të ndalohen deri në qetësimin e situatës.

Nuk do të lëvizen trenat Sofje - Selanik, Sofje - Bukuresht, Sofje - Stamboll. Informacione aktuale klientët e “Hekurudhave Bullgare” mund të marrin në sportelet e kompanisë në stacionet hekurudhore dhe në faqen e saj zyrtare në internet http://live.bdz.bg/.

Aktualisht nuk janë planifikuar fluturime, të cilat do të kthejnë bashkatdhetarët tanë në venin tonë nga pikat e tjera të botës, shpjegoi zëvendës ministri i punëve të jashtme Petko Dojkov.

Zv. Ministri u bëri thirrje bullgarëve tek ne që të mos udhëtojnë jashtë vendit, kurse atyre, të cilat ndodhen në vende të tjera, të mbeten aty deri në normalizimin e situatës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Prill 2020

- Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRrE) mban seancën e dytë me radhë. (Zyrat e ZRrE-së, ora 10:00)

- Përfaqësues të AAK-së mbajnë konferencë për medie rreth situatës emergjente në ekonomi si pasojë e pandemisë së Coronavirusit. (Selia e AAK-së, ora 13:00)