01 Dhjetor 2020

Bordi me plan për rimëkëmbjen e Telekomit të Kosovës

Prishtinë, 3 prill - Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve i Telekomit të Kosovës (TK) ka deklaruar se viteve të fundit, gjendja financiare dhe qëndrueshmëria e TK-së është rënduar tej mase si pasojë e vendimeve jo rrallë herë të gabuara si ato të qëllimshme, ashtu edhe nga ato nga mungesa e vizionit gjatë vendimmarrjes.

Kësisoj, TK ka hyrë në obligime financiare afatmesme e afatgjatë, të panevojshme, të cilat e kanë rënduar edhe më shumë gjendjen në TK.

"Gjatë këtyre tre javëve, pas një pune intensive dhe pas krijimit së një pasqyre të gjendjes aktuale, jemi në përgatitje të hapave që duhet të ndërmiren për të rimëkëmbur TK në një të ardhme të afërt."

"Ne jemi duke hartuar një plan për rimëkëmbjen e TK. Kemi filluar me masa që janë të aplikueshme në këtë situatë, kur vendi po përballet emergjencën për shëndetin publik. Masa këto që do të kontribuojnë në stabilizimin e gjendjes dhe garantimin e funksionimit të TK-së."

"Megjithatë, në situatën aktuale, ku rreth 80% të stafit të TK-së janë duke qëndruar në shtëpi, masat të cilat janë të domosdoshme dhe të pashmangshme, do të shtyhen pak në kohë", thekson Bordi i TK-se.


i.  Riorganizimi i TK;

ii.  Organizimin e mirëfilltë, ku secili punonjës të jetë në nivel të detyrës dhe përgjegjësive që i ngarkohen;

iii. Investime të domosdoshme në garantimin e ofrimit të shërbimeve (me theks të veçantë në freskimin dhe mirëmbajtjen adekuate të sistemeve në TK, që janë thelbësore për vijushmërinë dhe shërbimin sa më cilësor); dhe,

iv.  Zhvillimin e një strategjie afatmesme që, ndër tjera,  i mundëson TK-së shërbime sa më të mira karshi konsumatorëve, rrjedhimisht ngritjen e të hyrave, që garantojnë gjenerimin e mjeteve për investime të domosdoshme.

Për masat e lartcekura bordi thekson se është duke punuar dhe bërë përgatitjet e nevojshme, që në javët në vijim të ndërmarrim hapat e domosdoshëm për realizimin e këtyre objektivave.

Kompanitë e Telekomunikacionit, nga përvoja kudo në botë, kur administrohen me profesionalizëm dhe korrektësi e kanë  fitimin e garantuar.

"Ne si drejtues të kompanisë tonë publike sigurojmë që  keqmenaxhimi, keqpërdorimi financiar, dobësimi i kompanisë për interesa të kundërta me ato të  interesit publik por, dhe keqmenaxhimi i burimeve njerëzore sa i takon mosrespektimit të profesionistëve e punëtorëve, do të ndalen pa hezitim. Dhe puna në këtë drejtim ka nisur e nuk do të ndalet."

"Gjithashtu, dëshiroj të Ju njoftoj, se kjo gjendje e emergjencës për shëndetin publik, e ka rënduar edhe më tej gjendjen financiare, edhe ashtu të rënduar të TK-së."

"Jemi duke e hartuar një plan për tejkalimin e kësaj situate emergjente, për çka, nëse duhet, do te kemi edhe mbështetjen e MEPTINIS, për të garantuar të ardhura të dinjitetshme për punonjësit ë TK-së. Në këtë rast duhet cekur, se në rast se mbështetja nga MEPTINIS do të jetë e pashmangshme, do të ishte e paarsyeshme dhe e pamoralshme që të kërkohet nga MEPTINIS, që më paratë e taksapaguesve të Republikës së Kosovës të subvencionohet çdo pagë që tejkalon shumën e një page të dinjitetshme në Republikën e Kosovës."

"Po ashtu, dëshiroj të Ju njoftoj, se pas tejkalimit të gjendjes që po përballet Republika e Kosovës, njëkohësisht jemi duke hartuar një plan që me pastaj së bashku me MEPTINIS t'i shikojmë mundësitë se si mund të sigurohen mjetet e nevojshme për rimëkëmbjen e TK-së."

"Ne jemi më shumë se të bindur dhe fuqishëm besojmë se TK do ta tejkalojë këtë sfidë së bashku me profesionistët tanë e punëtorët. Padyshim që do të sigurohemi dhe jemi të bindur se do ta drejtojmë Telekomin e Kosovës kah suksesi", thekson Bordi i TK-se. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Dhjetor 2020

- Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë në të cilën do të behët plotësimi i listës së dëshmitarëve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Drejtorit të AKI-së raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë lidhur me gjendjen e sigurisë në vend. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 9:30)

- Campus France, Ambasada Frnceze në Kosovë, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe Universiteti i Prishtinës organizojnë Panairin e tretë Universitar Francez në Kosovë. (online -https://tourneebalkanskosovo.com, ora 10:00)

- Mbahet edicioni i 5-të virtual i Green Business Expo. (Businessexpo.greenkosovo.com, ora 10:30)

- Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me raportin e auditimit për Pasqyrat Vjetore Financiare të vitit 2019, për Ministrinë e Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike diskuton lidhur me rekomandimet e dala nga “Raporti për vendin për vitin 2020, i Komisionit Evropian” me të ftuar ministrat dhe përfaqësuesit e agjencive të pavarura. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston drejtorin e Departamentit të mjedisit dhe ujërave Muhamet Malësiu dhe drejtorin e Autoritetit të Rajonit të Pellgjeve Lumore, nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, Gani Berisha lidhur me lejet e lëshuara për operimin e dy hidrocentraleve nga kompania “Kelkos Energy”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 11:00)

- Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, njëkohësisht, kryetari i Degës së PDK-së në Prizren, Shaqir Totaj, i shoqëruar nga deputetja Eliza Hoxha, mbajnë konferencë për media në të cilën do të flasin për shtatoren e re të Skënderbeut, punën e dobët artistike dhe lokacionin jo adekuat. (Zyret e PDK-së në Prizren, ora 11:00)  

- Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës interviston kryetarin e Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 13:00)

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Prishtinë, do të mbajë konferencë për medie. (Te stacioni i autobusëve urbanë “Katedralja”, ora 13:00)

- Zyrtarët e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë raportojn para Komisionit për Bujqësi, Pylltari, zhvillim Rural, Infrastrukturë dhe Mjedis rreth importimit të vajit të palmës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 13:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon diskutimin online "Kuvendi përballë dialogut Kosovë-Serbi”, me deputetët e Kuvendit të Kosovës. (Paltforma Zoom dhe Live në faqen e KDI-së në Facebook, ora 13:00)

- Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D) mban diskutimin “Rimëkëmbja nga viti 2020: Si të rindërtojmë ekonominë dhe politikat sociale në vitin 2021?”. (Hotel Sirius, ora 17:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti mban konferencë për media lidhur me menaxhimin e situatës me pandeminë Covid-19. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 17:00)