17 Janar 2021

Trump nënshkruan dekrete që ndalojnë bizneset me TikTok dhe WeChat

Washington, 7 gusht - Presidenti amerikan Donald Trump nënshkroi dy dekrete që ndalojnë individët ose institucionet amerikane të kryejnë biznes me aplikacionet e medias sociale të kompanive kineze TikTok dhe WeChat.

Në dy dekretet e publikuara të ndarë nga njëri-tjetri theksohet se përhapja në SHBA e aplikacioneve mobile të zhvilluara nga kompanitë kineze vazhdojnë të kërcënojnë sigurinë kombëtare, politikën e jashtme dhe ekonominë e vendit.

Ndër të tjera në dekret vihet theksi se SHBA-ja për të mbrojtur sigurinë kombëtare, duhet të marrë masa agresive kundër pronarëve të TikTok dhe WeChat.

Bëhet e ditur se dekretet që parashikojnë të parandalojnë individët ose institucionet të kryejnë ndonjë transaksion me TikTok dhe WeChat do të hynë në fuqi pas 45 ditësh.

Në një deklaratë me 3 gusht, Trump njoftoi se do ta ndalojnë platformën e medias sociale me qendër në Kinë, TikTok, nëse dega e saj në SHBA nuk i shitet ndonjë kompanie amerikane.

Duke vënë në dukje se nuk duan që TikTok të jetë nën kontrollin e Kinës për shkak të shqetësimeve për sigurinë, Trump deklaroi se Microsoft ose ndonjë kompani tjetër amerikane e madhe si kjo duhet të blejë degën e TikTok në Amerikë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2020

- Komuna e Deçanit në bashkëpunim  me Federatën Skitare se Kosovës organizon garën e skijimit 'Kupa e Gjeravicës 2021'. (Nisja për në Bjeshkën e Belegut nga oborri i Komunës së Deçanit, ora 8:00 - Arritja në Bjeshkën e Belegut, ora 10:00)