02 Mars 2021

Lansohet platforma për fondet e ndara për Organizatat e Shoqërisë Civile

Prishtinë, 3 mars - Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Zyra për Qeverisje të Mirë pranë Zyrës së Kryeministrit organizojnë lansimin e Platformës Online të Qeverisë Qendrore për fondet publike të ndara për Organizatat e Shoqërisë Civile (OShC).

Platforma online shërben si një pikë e vetme e qasjes për të dhënat lidhur me projektet dhe programet e OShC-ve që marrin fonde nga buxhetet e institucioneve qendrore dhe buxhetet komunale.

Ajo siguron një mundësi për kërkim gjithëpërfshirës dhe analiza të të dhënave për tërë përkrahjen financiare të alokuar për OShC-të.

Platforma pritet që t’ia mundësojë qytetarëve, publikut të gjerë dhe mediave monitorimin e shpenzimeve nga fondet publike për OShC-të dhe të kontribuojnë në respektimin e parimeve themelore të menaxhimit të shëndoshë financiar në të gjitha institucionet buxhetore, parandalimin e konfliktit të interesit, luftën kundër korrupsionit dhe reforma më efektive në administratën publike.

Platforma është zhvilluar me përkrahjen nga projekti që mbështetet me fondet të BE-së, “Mbështetje për zbatimin e Strategjisë Qeveritare për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile”.

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)