20 Tetor 2018

Lansohet baza e të dhënave të Gazetës Zyrtare dhe aplikacioni mobil

Prishtinë, 30 nëntor - Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në partneritet me Zyrën e Kryeministrit lansojnë bazën e të dhënave të Gazetës Zyrtare dhe aplikacionin mobil.

USAID në partneritet me Zyrën e Kryeministrit ka zhvilluar bazën e të dhënave të Gazetës Zyrtare, një bazë e plotë e të dhënave ligjore e cila pëmban të gjithë legjislacionin primar dhe sekondar të miratuar në nivelin qendror dhe komunal.

Ky është një mekanizëm i rëndësishëm për ngritjen e nivelit të transparencës dhe luftës kundër korrupsionit i cili është  falas për çdo kosovar.

Pasi që shumica e vizitave në bazën e të dhënave vie nga paisjet mobile programi i USAID-it Partneriteti për Zhvillim, në bashkëpunim me Zyrën e Kryeministrit ka dizajnuar aplikacionin e ri mobil që t’iu mundësojë qytetarëve qasje në këtë databazë përmes telefonave celular dhe tabletëve.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 tetor 2018

- Shoqëria Civile e Ferizajt organizon MiniMaratonen 5 km "Vrapo për Tetorin" e cila mbahet për tu sensibilizuar me të gjitha vajzat dhe gratë që janë të prekura me kancer të gjirit, dhe të gjitha mjetet e grumbulluara nga ky event do të dhurohen për shërimin e tyre. (Ferizaj, ora 10:00)

- Dita e tretë e Festivalit të Rakisë vazhdon me punëtorin kreative, pjekja tradicone dhe bashkekohore e rakisë, cilësia dhe shija, krijimi i një brendi të rakisë, krijimi i një tregu të përbashkët. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 13:00)