24 Tetor 2020

Kosova nënshkroi memorandumin për Korridorin Digjital me Shqipërinë

Tiranë, 2 tetor - Nën shkëlqimin e flamujve të Kosovës dhe Shqipërisë, sot në Tiranë u mbajt mbledhja e dy qeverive, nën moton “Bashkë pa Kufi”.

Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi bashkë me ministren e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, nënshkruajtën Memorandumin e Bashkëpunimit për Krijimin e Korridorit Digjital 5G dhe Lehtësimi i Lëvizjes në të ardhmen.

Memorandumi i nënshkruar është një pajtim i të dy ministrive që fillimisht të mbulojnë me shërbime 5G "Rrugën e Kombit", me qëllim të lehtësimit të lëvizshmërisë së ndërlidhur dhe të automatizuar me të ardhmen.

“Në botën teknologjike, kur e sotmja po konsiderohet si ‘dje’, korridori digjital që do të krijohet mes Prishtinës dhe Tiranës duke u mbështetur në teknologjinë 5G do të pozicionon vendet tona në një shkallë të lakmueshme për optimizimin e logjistikës rrugore”, ka thënë ministri Kuçi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Tetor 2020

- Federata e Futbollit e Kosovës rifillon fazen finale te projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në fshatin Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës organizon kampionatet individuale për U21/e (1999), dhe Veteran. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)