06 Prill 2020

“Habëll” përgatitet të festojë 20-vjetorin e lindjes

SHBA, 24 prill “Habëll” përgatitet të festojë 20-vjetorin e lindjes. I krijuar nga bashkëpunimi mes NASA-s e Agjencisë Hapësinore Europiane, teleskopi gjigand u lëshua në hapësirë, më 24 prill të 1990-ës.

“Habëll” i dha ndihmë shumë të çmuar shkencëtarëve, në përcaktimin e moshës së Universit, vëzhgimin me kujdes të galaktikave të tjera, si dhe për të mësuar më shumë, mbi energjinë e errët.

Rikthimi i tij në Tokë, parashikohet rreth viteve 2019-2032. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Prill 2020

- Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRrE) mban seancën e dytë me radhë. (Zyrat e ZRrE-së, ora 10:00)

- Përfaqësues të AAK-së mbajnë konferencë për medie rreth situatës emergjente në ekonomi si pasojë e pandemisë së Coronavirusit. (Selia e AAK-së, ora 13:00)