06 Prill 2020

Europa, më shumë satelitë për klimën

Bruksel, 18 qershor - Parlamenti Europian ka miratuar një dokument që parashikon një program europian vëzhgimi nga hapësira në Tokë, duke i ndezur dritën jeshile lëshimit të satelitëve.

Ata do furnizojnë me të dhëna të vlefshme rreth ndryshimit klimaterik, ndotjes globale dhe do garantojnë më shumë siguri në rast të katastrofave natyrore.

Në të njejtën kohë, satelitet do ndihmojnë qeveritë dhe politikat e bujqësore, energjitike, transportit dhe zhvillimit urbanistik. Deputetët miratuan një buxhet prej 107 milionë eurosh. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Prill 2020

- Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRrE) mban seancën e dytë me radhë. (Zyrat e ZRrE-së, ora 10:00)

- Përfaqësues të AAK-së mbajnë konferencë për medie rreth situatës emergjente në ekonomi si pasojë e pandemisë së Coronavirusit. (Selia e AAK-së, ora 13:00)