03 Dhjetor 2022

Sulm ndaj Federatës së Notit të Kosovës, tendencë e hapur për uzurpim

Prishtinë, 24 shtator - Sot në një të ashtuquajtur Kuvend të Jashtëzakonshëm duke i shkelur rëndë normat e statutit të Federatës së Notit të Kosovës, si dhe ligjet e Kosovës, disa persona me në krye iniciuesin Bashkim Haxhimusa është tentuar të uzurpohet Federata e Notit të Kosovës.

 Kryetari i Federatës, Astrit Haliti ka thënë se ky kuven u thirr nga një person i pa autorizuar, i cili nuk ka asnjë funksion në organet drejtuese të federatës, u thirr pa u mbledhur nënshkrimet e nevojshme prej 2/3-ve të delegatëve ashtu siç e parasheh Statuti i FNK, si dhe u mbajt me prezencën e disa klubeve të federatës, të cilat janë të suspenduara dhe disa gjoja klubeve që kurrë nuk kanë qenë pjesë e Federatës së NOTI, por që edhe ashtu kur shikohet nuk e kanë arritur as 50 % të numrit të delegatëve të Kuvendit të FNK-së.

"Kjo nuk është për tu habitur ngase ambiciet e tyre për ta marrë Federatën e Notit në mënyrë të pa ligjshme nga këta persona janë të kamotshme dhe të vazhdueshme, mirëpo për tu habitur është prezenca në këtë kuvend të pa ligjshëm e zyrtarëve të Ministrisë se Kulturës Rinise dhe Sportit të cilët të shtyrë nga Zv. Ministrja Daulina Osmani e cila që nga ardhja në këtë pozitë përmes këtyre individëve po tenton ta uzurpoj Federatën e Notit pa përfillur as Statutin, as rregulloret e FNK-së dhe as ligjet e Republikës së Kosovës", ka thënë Haliti.

Federata e Notit të Kosovës ju bënë me dije se nuk do të mbeten pa u ndëshkuar të gjithë ky grup që tentuan uzurpimin në mënyrë të paligjshme të FNK-së, dhe se menjëherë do të dorëzojmë kallëzimin penal për iniciuesin, për zyrtarët e Ministrisë , si dhe për shtytësin e këtyre veprimeve të pa ligjshme i cili tashmë ka dalë në sipërfaqe.

Po ashtu FNK do të njoftoj Federatën Ndërkombëtare të Notit FINA dhe Federatën Evropiane të Notit LEN, për tendencat që në mënyrë të pa ligjshme ta uzurpojnë FNK, si dhe për ndërhyrjet politike nga Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 dhjetor 2022

- Komuna e Prishtinës do të bëjë testimin e radhës të Sistemit të Alarmit Publik me tinguj të njëtrajtshëm dy herë nga 30 sekonda. (Prishitnë, ora 12:05)

- Ndihmës administratorja e Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar për Europë dhe Euroazi, Ambasadorja Erin E. McKee, do të vizitojë Kosovën ku do të takohet me akterë të ndryshëm duke përfshirë përfaqësues të Qeverisë, shoqërisë civile, sektorit privat, bartës të rinj të ndryshimeve etj. (Lokalet e Royal Beverages, Velekincë, Komuna e Gjilanit, ora 13:30)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e shoqëruar nga kryetari i Komunës së Podujevës Shpejtim Bulliqi, do të mbajë tubim me vajza e gra. (Teatrin e Qytetit "Avdush Hasani", ora 14:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e shoqëruar nga kryetari i Komunës së Podujevës Shpejtim Bulliqi do të vizitojë Qendrën e Handikos-it në Podujevë. (Objekti i Qendrës në Podujevë, ora 15:30)

- Në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit do të shfaqen filma vendor dhe të huaj, ku do të ketë diskutime me me autorët pjesmarrës! (Kino Armata, ora 17:00)
 
- Mbahet ceremonia e mbylljes së Festivalit Ndërkombëtar të Filmit më ç'rast do të behët edhe ndarja e çmimeve. (Kino Armata, ora 19:00 )