06 Qershor 2020

Publikohet logo për Lojërat Olimpike dhe Paralimpike Paris 2024

Paris, 22 tetor - U publikua logoja e Lojërave Olimpike dhe Paralimpike 2024 në Paris, që përfshin një medalje të artë, flakën olimpike dhe Marianne, simbolin kombëtar të Republikës së Francës, që nga revolucioni i vitit 1789.

"Kjo logo është vërtetë e bukur. Jam e mrekulluar dhe gëzohem që të gjithë njerëzit e çuan në fitore kandidaturën në Limë në shtatorin e vitit 2017."

"Ka qenë një punë e suksesshme në grup dhe mendoj se me këtë logo të re, këtë simbol të Parisit të vitit 2024, do të shohim një ngjarje unifikuese dhe të bukur", tha kryebashkiakja e Parisit, Anne Hidalgo.

Kjo është gjithashtu herë e parë në histori që e njëjta logo përdoret edhe për Lojërat Olimpike edhe për ato Paralimpike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)