07 Dhjetor 2021

Pandemia i kushtoi Tottenhamit një humbje prej 95 milionë euro

Londër, 24 nëntor - Sezoni 2020/2021, i luajtur me dyer të mbyllura për shkak të pandemisë së Covid-19, i kushtoi klubit të Tottenhamit një humbje prej 80.2 milionë stërlinash apo 95 milionë euro.

Të ardhurat nga shitja e biletave gjatë këtij sezoni arritën në vetëm 1.9 milionë stërlina (2.3 milionë €), nga 94.5 milionë (112.3 milion €) që ishin një vit më pare.

Humbjet ishin është më të mëdha për shkak të anulimit të ngjarjeve të tjera të rëndësishme në “Tottenham Hotspur Stadium” si koncerte, ngjarje të tjera sportive etj. Kujtojmë që ky impiant modern, nga më spektakolarët në botë, ka një kapacitet prej 63 mijë vendesh dhe ndërtimi i tij ka kushtuar 1.4 miliardë euro.

“Rezultatet e publikuara për vitin fiskal që përfundon më 30 qershor 2021 pasqyrojnë periudhën e vështirë të pandemisë dhe kohën jashtëzakonisht të pafavorshme, e cila përkoi me hapjen e stadiumit në prill 2019”, – tha presidenti Daniel Levy.

Rritje e të ardhurave të lidhura me të drejtat televizive kontribuoi në zbutjen e lehtë të rënies së përgjithshme të të ardhurave, të cilat arritën në 430 milionë euro, krahasuar me 478 milionë një vit më parë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 dhjetor 2021

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për tregtinë me produkte të naftës dhe karburante të ripërtërishme, dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Ambasada Franceze, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe Espace Campus France, në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës dhe Universitetin AAB organizojnë hapjen e Panairit Universitar Francez në Kosovë i cili do tu mundësoj studentëve kosovarë të zbulojnë programet akademike të ofruara nga 30 universitete dhe 16 webinare nga Franca. (Universitetin AAB, ora 10:00)

- Ministri i  MMPHI Liburn Aliu raporton para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me raportin e auditimit të përformancës "Mbledhja, trajtimi dhe asgjësimi i mbeturinave komerciale”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)  

- VentureUP në partneritet me Sustainability Leadership Kosova dhe financuar nga UNDP organizon ditën e garës finale e eko-startup-eve të Programit Green Hub. (Amfiteatri i objektit të Administratës Qendrore të Universitetit të Prishtinës, ora 10:00)

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrtimin raportin me propozim-amendamente për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Deminim Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 12:00)

- Të rinjte e iniciatives “Hajde në shkollë” organizojnë forum teatrin që ka për qëllim vetëdijësimin dhe parandalimin e braktisjes së shkollimit në mesin e të rinjve në komunën e Klinës. (Shtëpia e kulturës “Jehona e Dukagjinit” në Klinë, ora 14:00)

- Kosovo 2.0 dhe Fondacioni 17  organizojnë diskutimin lidhur me mobilizimin e komunitetit për ruajtjen dhe rikthimin e hapësirave të përbashkëta publike, me fokus në historinë e tri kinemave që i shpëtuan privatizimit. (Kino Armata, ora 17:00)

- OJQ “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptianëve” organizojnë diskutimin "Le të flasim" i cili synon të sjellë vëmendjen dhe ndërgjegjësimin tek audienca në lidhje me diskriminimin racor, martesat e hershme, gjuhën e urrejtjes në institucionet publike dhe rrugën e edukimit mbi dy dekada. (Kino Armata, ora 19:00)