22 Mars 2018

OSBE mbështet aktivitetet për shënimin e Ditës kundër Diskriminimit

Prishtinë, 7 tetor - Rreth 160 fëmijë dhe 50 vullnetarë nga radhët e komuniteteve të ndryshme do të marrin pjesë në një ngjarje sportive që mbahet sot, nën organizimin e OJQ-së PlayInternational, me mbështetjen e Misionit të OSBE-së në Kosovë dhe Fondacionit Rockefeller Brothers.
 
Kjo ngjarje sportive e dedikuar për promovimin e respektit, tolerancës dhe lojës fer në mes të rinjve është ngjarje unike në të cilën mblidhen fëmijë dhe të rinj të komuniteteve të ndryshme nga mbarë vendi për çdo vit me rastin e Ditës kundër Diskriminimit.

Nëpërmjet një programi që ngërthen aktivitete dhe lojëra të dizajnuara enkas për këtë qëllim, pjesëmarrësit nga 11 komuna të ndryshme do t’i thyejnë barrierat midis komuniteteve të ndryshme dhe do të mësojnë për njëri-tjetrin duke lozur së bashku dhe duke bashkëpunuar në fushëlojë në një mjedis pozitiv dhe shumetnik.

Këtë ngjarje sportive do ta hapin znj. Ana Larderet, Shefe e Misionit në Kosovë për PlayInternational; Ambasadori Jan Braathu, Shef i Misionit të OSBE-së në Kosovë; si dhe Xhevat Bajrami, Drejtor i Departamentit për Rini pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 Mars 2018

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në takimin për Sundimin e Ligjit. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizon tryezën “Çfarë presim nga faza e re e dialogut Kosovë-Serbi”, në një diskutim të përfaqësuesve të shoqërisë civile rreth të ardhmes së këtij procesi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Vazhdimi i Seancës së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Grupit Parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës mban konferencën e rregullt javore. (Ndërtesa e Kuvendit të Kosovës, salla S3, ora 11:00)

- Me rastin e 19 vjetorit të rënies së dëshmorit Asllan Fazliu, do të bëhen homazhe në fshatin Gllanasellë të Komunës së Drenasit. (Gllanasellë, ora 11:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 11:00)

- Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me IKSHP, Zyrën e OBSh-së në Kosovë dhe partnerët e tjerë shënon Diten Botërore e Tuberkulozit. (Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Ferizaj, ora 11:00)

- Përfundon Java e Gruas 2018 ku do te diskutohet 'promovimi i përgjegjshmërisë, integritetit dhe llogaridhënies në institucionet qeverisëse'. (Hotel Emerald, ora 11:00)