12 Korrik 2020

Klubet e futbollit në botë shpenzuan mbi 1 miliard dollarë gjatë janarit

Gjenevë, 12 shkurt - Klubet e futbollit në botë në transferet e janarit shpenzuan në total 1.15 miliardë dollarë.

Federata Botërore e Futbollit (FIFA) publikoi raportin e transfereve në botën e futbollit të cilat u realizuan nga 1 deri më 31 janar të këtij viti. Raporti u përpilua me ndihmën e Sistemit të Analizës së Tranfereve ITMS.

Raporti po ashtu thekson se muajin e kaluar janë realizuar gjithsej 4.108 transfere, që është 6.6 për qind më shumë në raport me numrin e transfereve të realizuara në të njejtën periudhë të vitit të kaluar.

Për këto transfere klubet kanë shpenzuar 1.15 miliardë dollarë që është 4.3 për qind më shumë në raport me vitin e kaluar.

Ligat e "pesëshes" evropiane, të cilën e përbëjnë Premier Liga angleze, La Liga spanjolle, Serie A e Italisë, Bundesliga gjermane dhe Ligue 1 franceze, tradicionalisht investojnë më shumë para në transfere, e cila u dëshmua edhe kësaj radhe.

Pjesa e shpenzimeve të ligave evropiane në numrin e përgjithshëm të transfereve të realizuara në janar ishte 14.1 për qind ndërsa shpenzimet e tyre ishin 71.8 për qind.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 13 Korrik 2020 - Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri e hap fushatën e korrje-shirjeve. (Fushata e korrje-shirjeve nis në mes të fshatave, Livoq i Poshtëm dhe Velekincë, ora 10:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti, i shoqëruar nga ministri i Bujqësisë, Besian Mustafa dhe nga ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Christian Heldt do të vizitojë kompaninë “SOWI KOSOVA” në Bajgorë të Komunës së Mitrovicës. (Bajgorë - Mitrovicë, ora 11:00)

- Vazhdon seanca plenare e Kuvendit në të cilën do të shqyrtohet Projektligjit për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020. (Salla e Kuvendit, ora 14:00

- Kryeministri Avdullah Hoti raporton në Kuvendin e Kosovës lidhur me menaxhimin e pandemisë COVID-19. (Salla e Kuvendit, ora 16:00)