14 Tetor 2019

Gjilani të premten organizon garën e atletikës për fëmijë

Gjilan, 25 shtator - Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport e Komunës së Gjilanit, me mbështetje të Ministrisë së Kulturës dhe Federatës së Atletikës së Kosovës, të premten organzojnë garën e atletikës për fëmijë.

U.D. drejtoresha e DKRS, Deniza Limani, ka deklaruar se aktiviteti i llojit të tillë organizohet për herë të parë në Gjilan dhe ka për qëllim që fëmijët e klasave të 5-ta t’i argëtoj nëpërmjet aktivitetit fizik dhe lojërave, ndërkaq mbahet në palestren “Bashkim Selishta – Petriti”.

Në këtë aktivitet fëmijët do të kenë mundësinë që brenda dy orëve të praktikojnë shumë disiplina të përafërta të sportit të Atletikës në 12 stacionet e aktivitetit.

“Secili fëmijë do të kaloj në stacionet e 12 lojërave gjatë programit dhe aktiviteti nuk do të jetë i karakterit garues qëllimi është argëtimi i fëmijëve por edhe mundësia e fëmijëve që të paraqesin aftësitë e tyre lëvizore. Programi në vete pasqyron vlerat e aktivitetit fizik, disiplinës, respektit, socializimit andaj mund të themi se ka edhe karakter edukativ”, ka deklaruar Limani.

Ky program i atletikës për fëmijë është realizuar në shumë kryeqytete dhe qytete e ndryshme të botës dhe është i njohur me emrin “Kids Athletics”. 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 tetor 2019

- Shefja e BE-së në Kosovë, Ambasadorja Apostolova, do ta hapë vitin e ri akademik në Kolegjin Ndërkombëtar të Biznesit në Mitrovicë. (Kampusi i IBCM-së, Mitrovicë e Jugut, ora 10:00)

- Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit mban sesionin informues në thirrjen për aplikim të publikuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë me bizneset e komunës. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, ora 10:00)
 
- Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në bashkëpunim me agjencitë, fondet, programet dhe entitetet e OKB-së në Kosovë - Ekipin e OKB-së së Kosovës nën koordinimin e Zyrës e Koordinatores për Zhvillim do të shënojë Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. (Menza Ramiz Sadiku, ora 15:00)