24 Shkurt 2021

Futbollisti më i pasur në botë është Faiq Bolkiah

Paris, 9 qershor - Çdo vit përpilohet klasifikimi i sportistëve më të pasur në botë dhe mes tyre ka shumë futbollistë.

Së fundmi është bërë e ditur se Cristiano Ronaldo është i pari ndër kolegët e tij që kap shifrën e 1 miliard Eurove për pasurinë e tij, duke u bërë sportisti i tretë më i pasur në botë dhe kjo të bën të mendosh se është pikërisht ai në krye të listës së futbollistëve më të pasur, por në të vërtetë nuk është kështu.

Futbollisti më i pasur në të vërtetë është Faiq Bolkiah, pjesë e skuadrës së Leicester.

Sulmuesi 22-vjeçar është djali i Princit të Bruneit Jefri Bolkiah dhe nipi i Hassanal Bolkiah, Sulltani i Bruneit. Pasuria e tij vlerësohet 18 miliardë Euro, një shifër kjo e paarritshme nga Ronaldo me 1 miliardin e tij.

Përsa i përket klasifikimit, podiumin e futbollistëve më të pasur e plotëson David Beckam-in me 400 milionë Euro i ndjekur nga argjentinasi Lionel Messi në vendin e katërt me 355 milionë, ndërkohë që pjesa tjetër e futbollistëve janë shumë larg kapitenit të Barcelonës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Shkurt 2021

- Projekti “Përkrahje e BE për Konkurrueshmërinë e Sektorit Kosovar të TIK”, financuar nga BE dhe implementuar nga WEglobal në konsorcium me Prishtina REA dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit, organizon ceremoninë e certifikimit për rundin e parë të programit trajnues për shkathtësi digjitale dhe të TIK. (Hotel Amazona në Milloshevë, ora 9:45)

- Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 të Kuvendit Komunal të Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit të Komunës, tek “Shtëpia e Bardhë”, ora 10:00)

-  Mbahet mbledhja e dytë e rregullt për vitin 2021 e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Salla për mbledhjet e Kuvendit në Shtëpinë e Bardhë, ora 10:00)

- Rrjeti i Pajtimit KOMRA (RrPK) prezanton rezultatet e hulumtimit të vendeve të paraburgosjes në Bosnje dhe Hercegovinë dhe të personave të zhdukur në lidhje me luftën në Kosovë. Pjesëmarrës Natasha Kandiq, Bekim Blakaj etj. (Zoom, ora 11:00)

- Mbahet dëgjimi publik në lidhje me raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis për ndërtimin e hidrocentralit “EcoDri” në lumin Drini i Bardhë. (Restorant “Ura” në Dobrushtë, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon "Raportin e Monitorimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë 2" ku do të publikohen të dhëna nga procesi i akreditimit gjatë vitit 2020, si dhe informata të tjera të rëndësishme rreth sfidave me të cilat është përballur Agjencia e Kosovës për Akreditim dhe Këshilli Shtetëror i Cilësisë. (Zyrët e ORCA's, ora 13:00)

- Mbahet takimi i 196-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës. (Takimi do të organizohet nëpërmjet videokonferencës, ora 13:00)