19 Korrik 2018

Të hënën Kuvendi mblidhet në seancë të rregullt plenare

Prishtinë, 11 prill - Të hënën Kuvendi i Republikës së Kosovës do të mblidhet në seancë të rregullt plenare.

Kështu vendosi Kryesia e Kuvendit, në mbledhjen e sotme, të drejtuar nga Kadri Veseli, kryetar, në praninë e kryetarëve të grupeve parlamentare.

Në seancën e të hënës, Kuvendi do të mbajë pesë interpelanca, katër debate parlamentare dhe do të shqyrtojë një varg projektligjesh dhe çështjesh të tjera (shih rendin e ditës në uebfaqe).

Në mbledhjen e sotme, Kryesia shqyrtoi edhe kërkesa e çështje të tjera nga fushëveprimtaria e saj.

Kështu, Kryesia e procedoi në komisionin funksional Ligjin nr. 06/L-016 për Shoqëritë Tregtare, pas kthimit të tij nga presidenti. Po ashtu, u proceduan në komision edhe tri projektligje të tjera, për shqyrtim para miratimit në parim në seancë plenare: Projektligji për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Tatimin në të Ardhurat e Korporatave, Projektligji për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar dhe Projektligji për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Tatimin në të Ardhurat Personale.

Për mendim në qeveri, ndërkaq, u procedua nisma legjislative “Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 05/L-132 për Automjete”, hartuar nga deputeti Mërgim Lushtaku, mbështetur nga 9 deputetë, si dhe nisma legjislative “Projektligji për shqyrtimin dhe vërtetimin e pasurisë së pajustifikueshme”, hartuar nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje.

Kryesia miratoi edhe Propozim-Kornizën Afatmesme të shpenzimeve të Kuvendit të Republikës së Kosovës për periudhën 2019-2021, konform rekomandimit të Komisionit për Buxhet dhe Financa.

​

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Korrik 2018

 - Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema nesër do të vizitojë studentët të cilët do t’i nënshtrohen provimit pranues në Universitetin e Prishtinës. (Kampusi i UP-së, ora 9:00)

- Bëhet nënshkrimi i kontratave dhe shpërndarja e tyre për të rinjtë përfitues të shpalljes së fundit nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, për Edukim Jo-Formal. (Kabineti i ministrit Kujtim Gashi. ora 10:00)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Parkun Arkeologjik Ulpiana ku do të njoftohet me ecurinë e punimeve që po ndërmerren nga Instituti Arkeologjik. (Parkun Arkeologjik Ulpiana, ora 11:00)

- Kryetari Gjykatës Themelore të Gjilanit, Ramiz Azizi do të mbajë një konferencë për media në të cilën do të prezantohet raporti gjashtë mujor i Gjykatës Themelore të Gjilanit, së bashku me Degët e saja. (Objekti i Gjykatës Themelore të Gjilanit, ora 13:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi viziton kompaninë “Albi Group”. (Albi Mall, Veternik, ora 13:00)  

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim organizon aksionin për avancimet akademike në Universitetin e Prishtinës. (Para Rektoratit, ora 14:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Federatën e Xhudos në Pejë ku në një ceremoni të organizuar do t’u ndajë ceqet xhudisteve Nora Gjakova, Distria Krasniqi dhe Driton Kuka. (Federata e Xhudos në Pejë, ora 14:00)

- Kosova 2.0 organizon një bisedë tëshkurtër me temën “diaspora” për të njohur realitetet komplekse dhe shumë-shtresore të kosovarëve qëjetojnë jashtë shtetit. (Innovation Centre Kosovo, ora 18:00)