03 Mars 2021

Shërbimi Korrektues i Kosovës dhe Shërbimi i Burgjeve Hungareze shkëmbejn përvojat

Prishtinë, 15 dhjetor - Në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtar të Shërbimit Korrektuese të Kosovës, sot Drejtori i Përgjithshëm i SHKK-së, Nehat Thaçi, me bashkëpunëtorët  e tij,  zhvilluan takim virtual me Zëvendësdrejtorin e Shërbimit të Burgjeve të Hungarisë, János Schmehl.

Takimi rrodhi si rezultat i angazhimit të ambasadorit të Hungarisë në Kosovë, z. József Bencze, me ç ‘rast në takim i pranishëm ishte edhe zëvendës ambasadori i Hungarisë në Kosovë, Bozsik Bela.

Drejtori Thaçi, gjatë takimit i njoftoi të pranishmit mbi gjendjen aktuale të institucioneve korrektuese, planet operative, masat parandaluese, punën dhe sfidat nëpër të cilat janë duke kaluar si rezultat i shfaqjes së Pandemisë Covid 19.

E në anën tjetër, Zëvendësdrejtori, Schmehl ,shprehu gatishmërinë e tij për ta vazhduar bashkëpunimin me SHKK-në në shkëmbimin e përvojave dhe praktikave me të mira të menaxhimit të sistemit të burgjeve.

Gjatë takimit të dyja palët u dakorduan që të vazhdojnë thellimin e bashkëpunimit, në atë mënyrë që në të ardhmen të realizohen vizita të ndërsjella të të dyja institucioneve.

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)