15 Tetor 2019

Shënohet 20 vjetori i themelimit të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike

Vushtrri, 5 shtator - Sot në Qendrën Mësimore “Steve Bennett” në Vushtrri shënohet njëzet vjetori i themelimit të Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP).

Në ceremoni do të marrin pjesë: Ministri në detyrë i Ministrisë i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, Zëvendës Udhëheqës i Misionit në Kosovë të OSBE-së Kilian Wahl, Menaxhere e Programit të ICITAP në Kosovë Kimberly Riffe si dhe Udhëheqës të Institucioneve të Sigurisë Publike, Drejtor të Përgjithshëm, të Agjencive të Sigurisë Publike.

Në ceremoninë e shënimit të njëzet vjetori të themelimit të Akademisë do të marr pjesë edhe drejtori i parë i Akademisë atëherë Shkolla e Shërbimit Policor të Kosovës Steve Bennett si dhe udhëheqësit e Akademisë gjatë viteve në vijim.

Gjatë ceremonisë do të ndahen mirënjohje për themeluesit dhe përkrahësit e Akademisë OSBE - Misionit në Kosovë dhe Programit të ICITAP në Kosovë si dhe ish udhëheqësve të Akademisë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 tetor 2019

- Fillon procesi i numërimit të votave përmes postës. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve,  ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit bën prezantimin e studimeve të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:15)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë shënon Ditën Botërore të Standardeve. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Green Art Center organizon aktivitet në komunën e Vushtrrisë i cili synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit”. (Sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në Vushtrri, ora 12:00)

- Në kuadër të promovimit të romanit “Elefantët në kopsht” të autores Kureyshi Qendra Multimedia organizon bisedën e hapur të autores zvicerane Meral Kureyshi me gazetarin Enver Robelli. (Qendra Multimedia, rr. 'Idriz Gjilani' në Prishtinë, ora 19:00)