03 Korrik 2020

Serbi i Kosovës dënohet me 22 vite burg për krime lufte në Krushë të Vogël

Prizren, 24 qershor - Paneli shqyrtues i Departamentit për Krime të Rënda pranë Gjykatës Themelore në Prizren, me të cilin ka kryesuar gjyqtari Artan Sejrani (anëtarë të panelit shqyrtues: Ajser Skenderi dhe Xheladin Osmani), pas shqyrtimit kryesor të mbajtur lidhur ma aktakuzën e Zyrës së PSRK PPS.nr.149/09 të datës 26 prill të vitit 2018 në lëndën Prokurori kundër Darko Tasiqit, ka sjellë në datën 22 qershor të vitit 2020 aktgjykimin me të cilin Tasiqi është shpallur fajtor për kryerjen e veprës penale krim i luftës kundër popullatës civile të kryer në bashkëkryerje sipas dy pikave. 

Vepra penale, për të cilën i akuzuari është shpallur fajtor është e paraparë dhe e dënueshme me: nenin 142, në lidhje me nenin 22 të Ligjit Penal (LP) të RSFJ-së; me nenin 152, në lidhje me nenin 31 të KPRK (të vitit 2013); me nenin e përbashkët 3 të Konventave të Gjenevës si dhe me Protokollin II Shtesë.

I akuzuari Tasiq është dënuar me dënimin unik me burgosje në kohëzgjatje prej njëzet e dy (22) viteve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Korrik 2020

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, viziton Republikën e Shqipërisë ku do të zhvillojë takim me kryeministrin Edi Rama. (Pallati i Brigadave në Tiranë, ora 10:00)

- Ministri  i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, viziton Komunën e Deçanit, ku pritet në takim nga kryetari Bashkim Ramosaj. (Salla e Asamblesë Komunale, Deçan, ora 10:00)

- Ambasadori hungarez në Kosovë, Laszlo Markusz, viziton Komunën e Gjakovës. (Ndërtesa e Komunës, ora 10:45)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media, me ç’rast do të publikoj raportin “Pagesat e Vendimeve Gjyqësore nga Komunat - Vitet 2017, 2018, 2019”. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti dhe Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama mbajnë konferencë e përbashkët për shtyp. (Pallati i Brigadave në Tiranë, ora 11:15)

- Hapet ekspozita “Ditarët e Depresionit” e realizuar nga Ferdi Limani. (Shtëpia e Evropës në Prishtinë, ora 12:00)

- Banorët e lagjes ”Qendra” protestojnë, të pakënaqur me shërbimet komunale. (Rr.“Rexhep Luci”, ora 12:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flasin deputetët Arbërie Nagavci dhe Hajrulla Çeku. (Oborri i Kuvendit të Kosovës, ora 13:00)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti takohet me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta. (Presidenca e Shqipërisë, ora 13:10)

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti takohet me Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi. (Zyra e Kryetarit të Kuvendit, ora 14:00) 

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti takohet me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj. (Zyra e Kryetarit të Bashkisë, ora 14:45)
 
- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti takohet me Kryetarin e Partisë Demokratike, Lulzim Basha. (Zyra e Kryetarit të PD-së, ora 15:30)