09 Dhjetor 2019

Rekrutët e rinj të FSK-së dhanë betimin

Prishtinë, 15 nëntor - Në kazermën „Adem Jashari“ të Forcës së Sigurisë të Kosovës në Prishtinë, sot u mbajt ceremonia e betimit të 337 rekrutëve të rinj, gjenerata e dytë e FSK-së, pas përfundimit të trajnimit bazik nëntë-javorë në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes në Ferizaj.

Në ceremoninë e betimit ishin të pranishëm: Zëvendësministrat Burim Ramadani dhe Kadri Kastrati, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, gjeneralë, oficerë dhe nënoficerë të FSK-së, atashe ushtarakë, përfaqësues të NALT-it, përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe publike, si dhe familjarë të rekrutëve dhe mysafirë të shumtë.

Në fjalën e tij, zëvendësministri i Mbrojtjes Burim Ramadani, pasi përshëndeti të pranishmit në emër të Ministrit të Mbrojtjes, tha se; sot për mua, sikurse për të gjithë ne, është një ditë e veçantë. Ai duke iu drejtuar të pranishmeve tha se padyshim se „aseti më i çmuar i FSK-së janë vetë pjesëtarët e saj profesionist - ushtarët, nënoficerët dhe oficerët. Jo rastësisht Forca e Sigurisë është institucioni më i besueshëm në Kosovë për gati një dekadë me radhë.

FSK sot, është profesionale, kredibile, multi-etnike, e gatshme për të ndihmuar paqen dhe sigurinë në vend, në rajon dhe kudo nëpër botë“.

Zv. ministri Ramadani duke iu drejtuar rekrutëve tha: „Ju po bëheni pjesë e Forcës sonë në një etapë të rëndësishme për të ardhmen tonë të përbashkët. Në kohën kur transicioni ushtarak i FSK-së është në rrugë të mbarë, kur Ministria e Mbrojtjes po konsolidohet dhe FSK-ja po rritet e forcohet. Vizioni ynë është që Kosova të jetë e sigurt, e mbrojtur dhe prosperuese“.

Në fund, zv. ministri Ramadani tha se „Vullneti ynë është bashkëpunimi me të gjithë në rajon, të bindur se kjo i ndihmon paqes. Interesi ynë nacional është konsolidimi i plotë i shtetit tonë. Rruga jonë përpara është thellimi i partneritetit strategjik me SHBA dhe anëtarësimi në NATO“.

Ndërsa, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, në fjalën e tij, tha: „Kam kënaqësinë dhe nderin që si Komandant i FSK-së, t’ju drejtohem juve ushtarë të nderuar, për përfundimin me sukses të trajnimit bazik. Ju zgjodhët një profesion fisnik për t’i shërbyer vendit dhe qytetarëve të Kosovës pa dallim, dhe për këtë ju duhet të ndiheni krenar“. 

Komandanti i FSK-së, më tej shtoi se; „FSK-ja është një forcë kredibile, multietnike, e trajnuar dhe e pajisur me standardet e NATO-s, transparente dhe e gatshme të koordinohet me të gjithë partnerët vendor dhe ndërkombëtar. Sot, FSK-ja ka kapacitetet e specializuara që mund të ndihmojnë paqen dhe sigurinë kudo në botë krah për krah me ushtarët e vendeve të NATO-s“.

Gjenerali Rrahman Rama, foli edhe për suksesin e FSK-së, gjatë këtij viti. „Ne po e përmbyllim edhe një vit të suksesshëm. Ne po punojmë ngushtë me partnerët tanë strategjikë që FSK-ja të jetë e trajnuar sipas standardeve të NATO-s dhe e gatshme për operacione që garantojnë paqe e stabilitet në rajon e më gjerë“.

Gjenerali Rrahman Rama, duke iu drejtuar rekrutëve tha; ,,Gjatë karrierës tuaj, ju do të ballafaqoheni me sfida të ndryshme, andaj nga ju pritet që të jeni të disiplinuar, të përkushtuar, dhe gjithmonë të përgatitur t’i kryeni detyrat sipas udhëzimeve të eprorëve tuaj’’.

Në fund komandanti i FSK-së, përgëzoj stafin e KDS-së, për kontributin e tyre profesional në zhvillimin e të gjithë pjesëtarëve të FSK-së, si dhe e familjarët e rekrutëve për mbështetjen e tyre gjatë shkollimit.

 Komandanti i KDS-së, gjeneral brigade Irfete Spahiu, bazuar në rezultatet e treguara të rekrutëve gjatë trajnimit bazë, shpërbleu këta rekrutë me Lëvdata: Behar Gashin, Hashif Avdiun, Ardian Mziun, Dardan Krasniqin, Alfred Hazirajn, Elvis Haxhollin, Valdrin Selimin dhe Liridon Bekën, ndërsa për arritje të lartë fizike shpërbleu rekrutët: Fisnik Hysenin dhe Vijona Kryeziun.

Në fund të ceremonisë, dhanë betimin 337 rekrutë të rijnë; prej tyre 251 meshkuj, 47 femra dhe 38 pjesëtarë nga radhët e komuniteteve jo shumicë.

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2019 - Qendra Burimore për Persona të Zhdukur, QBPZH me mbështetjen e Ambasadës Britanike dhe Ambasadës Amerikane organizon diskutimin e tryezës së rrumbullakët, në shenjë të shënimit të Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut. (Hotel Garden, ora 9:00)

- Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë në bashkëpunim me Programin Aktiviteti për Drejtësi Komerciale të USAID, prezantojn te gjeturat e një studim të ri rreth Perceptimit të Korrupsionit sipas Bizneseve. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

- Koalicioni i OJQ-ve për Javën Kundër Korrupsion 2019  mban konferencë për media për të publikuar Kalendarin e Aktiviteteve të JKK 2019 ku edhe do përqoj disa mesazhe kryesore për temat të cilat do diskutohen gjatë këtyre pesë ditëve. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Kuvendi Komunali Gjilanit mban seancën e jashtezakonshme më pikënn e vetme te rendit të ditës është 'Diskutimi rreth lokaciont të ardhshëm të varrezave të qytetit'.(Objekti i Kuvendit Komunal te Gjilanit, ora 10:00)

- Universiteti i “Kadri Zeka” në Gjilan nënshkruan marrëveshje me  Agjencin Ekzekutive te Komisionit Evropian, për projektin milionësh në programin ERASMUS + Cooperation for Innovation and the exchange of good Practices. (Ambientet e Rektoratit, ora 10:30)

- Save the Childreb bën lansimin i instrumenteve për vlerësimin pedagogjik  të fëmijëve në Kosovë. (Qëndra Burimore Përparimi afër Don Bosko, ora 10:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës organizojnë ekspozitën dhe ceremoninë e ndarjes së çmimeve për garën për fotografinë më të mirë kundër korrupsionit 2019. (Parku Arkeologjik, përballë Muzeut Kombëtar, ora 11:00)

- Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, do të bën promovimin e librit "Turizmi Ndërkombëtarë", nga Prof. As. Dr. Hysen Sogojeva. (Universiteti i Ferizatj, ora 11:00)

- Lëvizja FOL organizon një tryezë me temë “Ligji për Mbrojtjen e Sinjalizuesve - Sfidat e zbatimit në praktikë”. (Hotel Sirius, ora 14:00)

- Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim përmes projektit Mbështetje Përpjekjeve Kundër Korrupsionit do të shënojë Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, duke ndarë shpërblimin për storjen më të mirë gazetareske kundër korrupsionit për vitin 2019. (Kino Armata, ora 18:00)

- Ambasadorja e Vullnetit të Mirë për Kosovën në IHRC Elvana Shala sonte organizon pritjen solemne “Bashkë për të drejtat tona” në bashkëpunim me Ambasadorin e Norvegjisë në Kosovë Jens Erik Grondahl dhe Ambasadoren e Suedisë në Kosovë znj. Karin Hermarck Ahliny. (Swiss Diamond Hotel, ora 18:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe “Betimi për Drejtësi” shfaqin premierën e dokumentarit “Sinjalizuesit e korrupsionit”. (Hotelin Sirius, ora 19:45)