06 Gusht 2020

Promovohet raporti për rrezikshmërinë nga korrupsioni në sektorin e noterisë

Prishtinë, 29 tetor - Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, përmes projektit Mbështetje Përpjekjeve Kundër Korrupsionit (SAEK II) do të lansojë gjetjet e Raportit mbi Vlerësimin e Rrezikshmërisë nga Korrupsioni në sektorin e noterisë në Kosovë. 

Raporti i vlerësimit të rrezikut nga korrupsioni për sektorin e noterëve është një vlerësim i rreziqeve të korrupsionit dhe jep rekomandime për reforma.

Është raporti më i fundit në një seri vlerësimesh të rrezikut nga korrupsioni që UNDP/SAEK II ka përgatitur në të kaluarën duke mbështetur sektorë të ndryshëm përfshirë: arsimin, shëndetësinë, minierat, integritetin gjyqësor dhe raportin lidhur me aktivitetet e mundshme të shpërlarjes së parave. 

Zyra e UNDP-së në Kosovë do të vazhdojë të mbështesë institucionet e drejtësisë dhe ato juridike në përpjekjet tona të përbashkëta për të arritur Objektivat e Qëndrueshme të Zhvillimit (SDGs) të OKB-së,  në rast konkret Objektivin 16, për Paqe, Drejtësi dhe Institucione të Fuqishme.

Raporti është mundësuar falë mbështetjes së Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2020 - Mbahet mbledhja e rregullt e Kuvendit të Komunës së Prizrenit. (Tek Shtëpia e Kulturës “Xhemajli Berisha”, ora 10:00)

- Ministri i Punëve të Brendshme Agim  Veliu, Ministri i Infrastrukturës Arban Abrashi dhe Ministri i Bujqësisë Besian Mustafa vizitojnë komunën e Istogut. (Zyra e Kryetarit të Istogut, ora 11:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Oborri i Kuvendit të Kosovës, ora 12:00)

- Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi mes drejtorëve të organizatave ETEA dhe The Library Project Kosovo dhe drejtorëve të Drejtorive Komunale të Arsimit te Prishtinës, Gjilanit dhe Obiliqit. (Hapësirat Qendrës për Edukim dhe Kulturë "Libart", objekti i bibliotekës "Hivzi Sulejmani" në lagjen "Dardania", ora 14:00)