27 Shtator 2020

Prezantohet zbatimi i udhëzuesit për politikat ndëshkimore

Prishtinë, 17 janar – Në kuadër të “Konferencës vjetore të prokurorëve”, prokurori nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, Agron Qalaj, ka prezantuar para të pranishmëve, rolin e Prokurorit të Shtetit për zbatimin e udhëzuesit për politikat ndëshkimore.

Prokurori Qalaj, gjatë prezantimit të zbatimit të udhëzuesit për politikat ndëshkimore, ka thënë se detyrë e Prokurorit të Shtetit, përveç që të paraqes faktet dhe provat e rastit si dhe dispozitat relevante për veprën penale, do të jetë edhe asistimi i tij aktiv për gjykatën lidhur me caktimin e dënimit.

Gjithashtu, prokurori Qalaj, ka thënë se duhet të mblidhen informatat e nevojshme duke filluar nga faza parapenale nga neni 48 dhe neni 66 të KPP-së.

Prokurori Qalaj, gjithashtu ka thënë se duhet të merren deklaratat personale të viktimës, evidencën për të kaluarën kriminale të pandehurit, gjendjen pasurore dhe financiare të pandehurit, kërkesat për konfiskimin e përhershëm të pasurisë, kërkesën për shqiptimin e dënimit plotësues.

Prokurori Qalaj, ka potencuar se duhet të bëhet përmbledhja e rrethanave lehtësuese dhe rënduese për të pandehurin në relacion me përgjegjësinë penale fajësinë dhe dëmit të shkaktuar, përpilimi i listës kontrolluese, pjesë e shkresave të lëndës.


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Shtator 2020

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka do të merr pjesë në aktivitetin “Race for the Cure” të organizuar nga OJQ “Renesansa”, në mbështetje të të mbijetuarve nga kanceri i gjirit, ku të pranishëm do të jenë edhe kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani dhe përfaqësuesit nga misione të huaja në Kosovë. (Sheshin e Dëshmorëve në Prizren, ora 10:00)

- Organizata X40 dhe Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile organizojnë tryezën e diskutimit “Lum Lumi” në të cilën do të diskutohet për dëmtimin e lumenjëve nga hidrocentralet në Kosovë. (Kino Lumbardhi Prizren, ora 11:00)
 
- Për nder të Ditës Botërore të Turizmit, nën organizimin e Drejtorisë së Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik të Komunës së Prizrenit do të bëhet përurimi i projektit “Shenjëzimi i 10 shtigjeve të ecjes”, projekt i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian. (Në afërsi të fshatit Mushnikovë, afër Hotel Gold në Prizren, ora 13:00)

- Në ditën e tretë të edicionit të festivalit Lahuta, Okarina Polifionia mbahet kongresi i Lahutareve te trojeve shqiptare. (Ambientet e Qendrës për zhvillimin e kultures tradicionale në Prishtinë, ora 15:00)

- Platformës Bashkë-krijuese organizon ekspediten e gastronimise shqiptare. (Kino Bahçe, te Lumbardhi në Prizren, ora 18:00)