07 Qershor 2020

Policia arreston 8 persona për detyrim dhe ofrim te lokaleve për prostitucion

Prishtinë, 28 gusht - Policia e Kosovës, konkretisht Sektori i Hetimeve nga Drejtoria për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore dhe Njësia për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore - Prishtinë, pas hetimeve intensive të zhvilluara, me datën 27 gusht 2019, kanë realizuar dy plane operative lidhur me veprat penale ‘mundësim ose detyrim në prostitucion’, ‘ofrimi i lokaleve për prostitucion’, si dhe ‘bashkëkryerje’.

Gjatë realizimit të këtyre planeve operative në dy lokacione të ndryshme janë identifikuar dhe janë arrestuar persona të dyshuar të përfshirë në veprat penale të lartcekura.

Në lokacionin e parë gjatë realizimit të planit operativ janë arrestuar dy persona të dyshuar: P. B. i lindur me 1993 dhe L. L. e lindur me 1998 femer nga Shqipëria.

Ndërsa në lokacionin e dytë janë arrestuar gjashtë persona të dyshuar: P. S. e lindur me 1992; A. I. lindur me 1999; V. K. e lindur me 1999; M. R. e lindur me 1992; X. A. e lindur me 1972; A. C. e lindur me 1993.

Lidhur me rastin si prova materiale janë sekuestruar shtatë telefona mobilë.

Pas intervistimit me vendim të prokurorit, të dyshuarit e cekur më lart janë ndaluar për 48 orë..

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00)

- Ministria e Infrastrukturës ndalon qarkullimin e automjeteve në segmentin “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, në të dy drejtimet e lëvizjes për shkak të zhvillimit të punimeve. (Segmenti “Konjuh-Babush” autoudha “Arbën Xhaferi”, ora 10:00)

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e Partisë Demokratike të Kosovës, ora 15:00)