07 Korrik 2020

Përfundoi projekti i BE-së për regjistrimin civil dhe sigurinë e dokumenteve

Prishtinë, 26 qershor - Agjencia e Regjistrimit Civil (ARC) ka përmbyllur zyrtarisht projektin e Binjakëzimit të BE-së "Mbështetje për regjistrimin civil dhe sigurinë e dokumenteve".

Për gati tri vjet, projekti mbështeti një nga agjencitë më të rëndësishme të administrimit të të dhënave publike në Kosovë - Agjencinë e Regjistrimit Civil.

Agjensia si përgjegjëse për të dhëna jetike dhe regjistrimin e automjeteve, me mbështetjen e projektit synonte të arrijë ndryshime në organizatë përmes katër shtyllave kryesore: organizimit të brendshëm, TI-së, kornizës ligjore dhe menaxhimit të procesit.

Me rastin e përfundimit të projektit, Znj. Hillen Francke, Zëvendës Shefja e Bashkëpunimit të Zyrës së BE theksoi se rezultatet e projektit "do të ndihmojnë popullin e Kosovës të ketë shërbime publike më të shpejta dhe më të besueshme, ndërsa zvogëlon barrën administrative".

“Qëllimi i projektit ishte të mbështesë ARC-në për t'i shërbyer më mirë qytetarëve të saj në regjistrimin e dokumenteve. Jam e lumtur të shoh se janë arritur rezultate konkrete dhe ata që do të përfitojnë janë qytetarët në Kosovë. ” tha znj. Gerrie Willems, Ambasadore e Mbretërisë së Hollandës.

U.D. Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Z. Bekim Hoxha nënvizoi efektet pozitive të projektit pasi "ndihmon në përmirësimin e shërbimeve për qytetarët, rrit cilësinë e të dhënave dhe përmirëson efikasitetin dhe efektivitetin e ARC-së"

Qëllimi i projektit ishte forcimi i kapaciteteve të Agjencisë së Regjistrimit Civil në krijimin e proceseve të reja të brendshme administrative dhe menaxheriale, menaxhimin më efektiv të proceseve, harmonizimin e legjislacionit në përputhje me standardet e BE-së dhe përmirësimet në TI.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Korrik 2020

- Dr. Basri Sejdiu do të mbajë konferencë për media lidhur me vendimin e Bordit Drejtues për shkarkimin nga detyra e drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK. (QKUK, ora 11:00)

- Ministri i Drejtësisë Selim Selimi do të vizitoje Komunën e Prishtinës. (Ndërtesa e Komunës së Prishtinës, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi do të mbaj takim me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami me të cilën do të bisedoj lidhur me pagesën e pagave të  punëtorëve nga pakoja emergjente, tërheqjen e mjeteve për punëtorë nga fondi i kursimeve si dhe eliminimin e gabimeve teknikeve gjatë  aplikimit për pakon fiskale emergjente. (Kabineti i ministres Bajrami, ora 11:00)

- Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi pas takimit me Ministren e financave, znj. Hikmete Bajrami do të mbaj konferencë për shtyp, ku do të ju njoftojë lidhur me këtë takim. (Zyret e Sindikatës në objektin e ish Gërmisë, ora 11:45)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media në të cilën flet nënkryetari Besnik Bislimi. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 12:00)

- Me hapjen e ekspozitës multimediale në hapësirat e SENSE Qendrës në Pulë, Qendra për Drejtësi Tranzicionale në bashkëpunim me Fondin për të Drejtën Humanitare Kosovë nisin kampanjën me titull: Srebrenica 25: Së bashku kundër virusit të mohimit në ditën kur në vitin 1995 ka rënë Srebrenica. (Transmetim direkt livestream http://srebrenica.sensecentar.org, ora 17:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Malësi e Vogël dhe Gexhë. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Skender Kastrati” në fshatin Malësi e Vogël, ora 19:00)

- Komuna e Rahovecit mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Ratkoc, Dejnë, Vrajak dhe Bratotin. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “4 Dëshmorët” në fshatin Ratkoc, ora 20:00)