15 Gusht 2020

MPJ krijon listë me numra emergjent për t’ju përgjigjur nevojave të qytetarëve

Prishtinë, 16 mars - Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës ka krijuar një listë me numra emergjent, për t’ju përgjigjur nevojave të shtetasve kosovarë, që ndodhen brenda dhe jashtë Republikës së​ Kosovës.

Virusi COVID-19 është shpërndarë gjithandej nëpër botë dhe shtete të ndryshme kanë marrë masa të ndryshme për të ngadalësuar përhapjen e tij, si dhe për të mbrojtur qytetarët e vet nga rreziku.


Republika e Kosovës është po ashtu e prekur nga ky virus, deri më sot me 15 raste të konfirmuara.

Qeveria e Republikës së Kosovës ka shpallur gjendje emergjente dhe kërkon nga secili qytetar të përfillë vendimet e saj, njëherësh po përpiqet që t’ju vije në ndihmë shtetasve të vet nëpër botë.

Nëse keni shenja a simptoma të dyshimta që u shkon mendja se kanë të bëjnë me virusin COVID-19, thirrni në qendrën e thirrjeve për informata të nevojshme, në numrin emergjent: 038 200 80 800


Për të gjithë ju,
Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës ka krijuar një listë me numra emergjent, për t’ju përgjigjur nevojave të shtetasve kosovarë, që ndodhen brenda dhe jashtë Republikës së Kosovës.   NUMRAT EMERGJENTË

MINISTRIA E PUNËVE TË JASHTME DHE DIASPORËS
+383 44 427 191
+383 44 427 413
+383 44 427 453
+383 45 897 897

Shërbimi për apostilim & legalizim të dokumenteve trajton vetëm rastet emergjente: 038 200 77111

NUMRAT EMERGJENTË TË MISIONEVE DIPLOMATIKE DHE KONSULLORE TË RKS


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË TIRANË, SHQIPËRI
+355682415291
+355684090333
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ROMË, ITALI
+39327452991
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KONSULLATA E PËRGJITHSHMEË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË MILANO, ITALI
+39685356571
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LUBJANË, SLLOVENI
+386 31 465 221
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË KOPENHAGË, DANIMARKË
+45 50336755
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBADSADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË VJENË, AUSTRI
+ 43 664 22 33 409 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BUDAPEST, HUNGARI
+36705176388
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ZAGREB, KROACI
+385 91 6037343
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STOKHOLM, SUEDI
+ 46 73 508 60 99
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PARIS, FRANCË

+33698551112
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STRASBURG, FRANCË
+33 6 34 48 83 03
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË OSLO, NORVEGJI
+385994568239
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LONDËR, MBRETËRIA E BASHKUAR
+44 7961064763
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË HAGË, HOLANDË
+316 53 85 03 07
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PRAGË, ÇEKI
+ 420 257 217 775
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BERLIN, GJERMANI
+49 152 29084675
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË HAMBURG, , GJERMANI

+49 157 39884891
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË FRANKFURT, GJERMANI

+49 1522 908 4675
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STUTTGART, GJERMANI
+49 1523 733 7814
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË MUNIH
+49 152 18 22 28 40
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DÜSSELDORF, GJERMANI 
+49211 54 222 222
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BERN, ZVICËR 
+41 31 310 06 90
+41 77 913 24 21
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË GJENEVË, ZVICËR
+41 22 734 27 34
+41 78 858 24 01
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË CYRIH, ZVICËR
+41 79 792 64 03
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË LISBONË, PORTUGALI

+351 968 570 673
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BRUKSEL, BELGJIKË
+32 460 957 163
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË SOFJE, BULLGARI
+359 2 983 39 99
+359 897 777 912 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PODGORICË, MALI I ZI
+382 20 226 040
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË SHKUP, MAQEDONIA E VERIUT
+ 389 2 32 90 320
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË WASHINGTON, SHBA
+ 1 202 450 2130
+ 1 202 735 0609
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË NEW YORK, SHBA
+1 212 949 1400
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË IOWA, SHBA
+15156640223
+151514144839
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË OTAWA (KANADA)
+ 1 (613) 700 – 2027
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË TORONTO (KANADA)
+ 1 (647) 385-5460
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ANKARA, TURQI
+905336497374
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KONSULLATA E PËRGJITHSHME E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË STAMBOLL
+90 531 105 6391
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË CANBERRA, AUSTRALI
+61403517113
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË RIAD, ARABIA SAUDITE
+966  55 411 0874
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DAKAR, SENEGAL
+221 338202997
 +221 338202970
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ABU DABI, EBA

+97125555112
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË PANAMA, PANAMA
+507 6949 1330
+507 6679 4025
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DAKA, BANGLADESH
+8801314559498
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË DOHA, KATAR
+97433980866
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZYRA EKONOMIKE DHE TREGTARE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË ATHINË, GREQI
+30 690 779 8087
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ZYRA NDËRLIDHËSE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS NË BEODRAD, SERBI 
+381 (0) 66 247 746
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Gusht 2020

Me rastin e 22 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, Remzi Ademaj - Komandant Petriti, Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me Shoqatën e Veteranëve të Luftës organizon aktivitete përkujtimore.

10:00 - Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Landovicë

10:30 - Homazhe tek vendi i rënies në Nashec

11:00 - Homazhe tek monumenti i Lirisë

11:30 - Dhënia vullnetare e gjakut në repartin e transfuzionit të gjakut në Spitalin Rajonal të Prizrenit.

Për shkak të distancës nga qyteti, për këtë aktivitet do të ketë transport të organizuar nga ana e Komunës. Nisja do të bëhet në ora 9:15 nga Shtëpia e Bardhë.