29 Shkurt 2020

MPB prezanton planet për menaxhimin e fluksit eventual të migrantëve

Prishtinë, 12 shkurt - Në Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, Departamenti për Shtetësi Azil dhe Migracion (DSHAM), mbajti takimin e rregullt me përfaqësuesit e ambasadave të shteteve të BE-së, të akredituara në Kosovë, Zyrës së BE-se , ICITAP-it Amerikan  dhe me organizata ndërkombëtare që merren me çështjet e migrimit si UNHCR dhe IOM.

Drejtori i DSHAM-it, Valon Krasniqi, theksoi se ky është takimi i rregullt me qëllim të prezantimit të të dhënave sa i përket menaxhimit të migrimit. 

Ai falënderoi të gjithë të pranishmit për mbështetjen e vazhdueshme që kanë dhënë për MPB-në në menaxhimin e migrimit.

Në këtë takim Krasniqi vuri në dukje planet konkrete që ka MPB në realizmin e aktiviteteve që kanë të bëjmë kryesisht në menaxhimin e fluksit eventual të migrantëve dhe ngritjen e kapaciteteve të institucioneve të Kosovës për tu përballur me të gjitha sfidat që dalin nga ky proces. 

Posaçërisht për faktin se vitin e kaluar dhe këtë vit ka një rritje të konsiderueshme të migrantëve dhe azilkërkuesve në vendin tonë.

Në këtë takim u prezantuan të dhënat në fushën e migrimit dhe azilit për vitin 2019, aktivitetet e Policisë së Kosovës në parandalimin e migrimit jo të rregullt dhe bashkëpunimit rajonal policor në këtë fushë, procesin e riintegrimit të personave të riatdhesuar, sistemit të vizave etj. Gjithashtu u prezantuan edhe zhvillimet e fundit të këtij viti sa i përket migrimit.

Gjatë takimit u diskutua poashtu për metodat që ndjekin shtetet e ndryshme të BE-së, sa i përket lëvizjeve migratore dhe qasjen  që kanë pasur institucionet e Kosovës duke ndjekur me përpikëri praktikat evropiane dhe ndërkombëtare për trajtimin e migratëve. Kosova vazhdon të mbetet partner me shtetet e BE-së dhe në kuadër të aktiviteteve strategjike do të vazhdohet që të përmirësohen pikat e ndjeshme që janë hasur gjatë viteve të shkuara.

Të pranishmit në këtë takim, shprehën falënderimet e tyre për bashkëpunimin me autoritetet e Kosovës në fushën e migrimit, për profesionalizmin e treguar dhe për qasjen proaktive që ka Kosova në menaxhimin efikas të migrimit. Gjithashtu ata shprehen përkushtimin e tyre për të vazhduar këtë bashkëpunim dhe mbështetjen për  Kosovën në menaxhimin sa më të mirë të migrimit.


 


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 shkurt 2020 - Drejtoria e Shëndetësisë së bashku me Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, do të ofrojnë kontrolle të përgjithshme mjekësore pa pagesë për sëmundje të traktit urinar ku me pas do të ketë prononcim për media nga drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë, Visar Shehu. (Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare, ora 10:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Kampionatin Individual të Kosovës për Seniorë “Adem Jashari”. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Mbahet Kuvendi i Punës i Federatës i Basketbollit i Kosovës (FBK). (Hotel International Prishtina & SPA, ora 10:00)

- Qendra e Levizjes në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyret qendrore të Lëvizjes në Arbëri, ora 11:00)

Anibar International Animation Festival organizon bashkëlexim dhe diskutim në Klubin e Kinemasë “Jusuf Gërvalla” në Pejë. (Kinema “Jusuf Gërvalla”, në Pejë ora 12:00)

- Mbahet ceremonia përmbyllëse për Garën Kombëtare për Kitarë, ku do të shpallen rezultatet dhe fituesit që do ta përfaqësojnë Kosovën në Garën Ndërkombëtare që do të mbahet në Qershor 2020, në Monheim në Gjermani. (Amfiteatri i Pallatit të Rinisë, ora 18:00)