25 Maj 2019

MPB e përkushtuar për siguri të të gjitha komuniteteve

Prishtinë, 12 nëntor - Ministri i Punëve të Brendshme, z. Ekrem Mustafa ka pritur në takim nënkryetarin e Kuvendit të Republikës së Kosovës nga komuniteti turk, z. Fikrim Damka, me të cilin diskutuan për bashkëpunimin mes MPB-së dhe Kuvendit të Kosovës.

Me theks të veçantë u diskutua sa i përket komunitetit turk në Kosovë, sidomos sa i përket përfshirjes së tyre në institucionet e sigurisë. Ministri Mustafa vuri në dukje se në të gjitha angazhimet komunitet janë në kushte të barabarta me të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës.

Të dy bashkëbiseduesit vlerësuan se në Kosovë ka një harmoni të bashkëjetesës të të gjithë komuniteteve dhe të gjithë kanë sigurinë e nevojshme për të jetuar dhe vepruar pa paragjykime të përkatësisë etnike fetare etj.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 maj 2019 - Vazhdon dita e dytë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B me temë 'Diaspora si agjent ndërmjetësues për të bërit biznes në tregjet e huaja'. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi pret në takim delegacionin e Kryetarëve të Odave të Ballkanit Perendimor, anëtarë të Bordit Menaxhues të CIF-it. (Objekti i OEK-ut, ora 9:15)

- Delegacioni i kryetarëve të Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor do ta vizitoj Kosovën. (Parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, ish kampi i KFOR-it, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Vushtrisë organizon drekë pune për delegacionin nga Diaspora në Komunën e Vushtrisë. (Vushtrri, ora 12:15)

- Kompanitë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Ciao Berto. (Ciao Berto, Magjistralja Pishtine - Mitrovice, kilometri i dytë, ora 14:25)

- Kompanitë e Diasporës vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Tiki Mosaic. (Objekti i kompanisë Tiki MosaicMagjistralja Prishtinë - Ferizaj, afër Grand Strore, ora 15:30)

- Kompanitë e Diasporës zhvillojnë vizitë përmbyllëse në showroom të kompanisë Binni e cila do të jetë nikoqir i një kokteji me rastin e mbylljes së Konferencës Ekonomike të Diasporës Shqiptare nga Evropa. (Objekti i kompanisë Bini, magjistralja Prishtinë - Ferizaj, ora 16:15)