25 Maj 2019

Kosova dhe Gjermania thellojnë bashkëpunimin juridik

Prishtinë, 12 nëntor - Një grup i prokurorëve të Shtetit të cilët kryesisht merren me Bashkëpunimin Juridik Ndërkombëtar dhe zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë, Departamenti për Bashkëpunim Juridik Ndërkombëtar, kanë marrë pjesë në vizitë studimore në Gjermani, në kuadër të projektit IPA 2017, “Luftimi i krimit të organizuar në Ballkanin Perëndimor”, të financuar nga BE dhe të implementuar nga GIZ.

Delegacioni i prokurorëve dhe zyrtarëve të Ministrisë së Drejtësisë, DBJN, gjatë kohës sa ishin në shtetin Gjerman, fillimisht janë pritur nga Enti Federal i Drejtësisë  në Bon, pastaj janë pritur nga prokurorë në Prokurorinë e Përgjithshme në Celle, për të vazhduar në Ministrinë e Drejtësisë së Saksonisë së Ultë në Hannover.

Temë qendrore e të gjitha takimeve ka qenë bashkëpunimin juridik ndërkombëtar në çështjet penale, me fokus bashkëpunimin në mes vendeve tona, si të  përmirësohen ato në të ardhmen, si dhe shkëmbimi i përvojave në mes delegacionit të prokurorëve dhe zyrtarëve të Ministrisë së Drejtësisë, DBJN, me përfaqësuesit e këtyre institucioneve. 

Gjithashtu, delegacioni janë njoftuar me punën  e prokurorëve gjerman që kanë të bëjnë me konfiskimin e pasurive të fituara me vepër penale, luftimin e terrorizmit dhe tema tjera. 

Po ashtu, vlen të theksohet se delegacioni i prokurorëve dhe zyrtarëve të Ministrisë së Drejtësisë, DBJN,  kanë zhvilluar një  vizitë në Ministrinë Federale të Drejtësisë në Berlin, ku janë pritur nga zyrtarë të shumtë në mes tyre edhe nga zëvendësministri federal i drejtësisë, prokurori Ralf Riegel. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 maj 2019 - Vazhdon dita e dytë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B me temë 'Diaspora si agjent ndërmjetësues për të bërit biznes në tregjet e huaja'. (Hotel Emerald, ora 9:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi pret në takim delegacionin e Kryetarëve të Odave të Ballkanit Perendimor, anëtarë të Bordit Menaxhues të CIF-it. (Objekti i OEK-ut, ora 9:15)

- Delegacioni i kryetarëve të Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor do ta vizitoj Kosovën. (Parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, ish kampi i KFOR-it, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Vushtrisë organizon drekë pune për delegacionin nga Diaspora në Komunën e Vushtrisë. (Vushtrri, ora 12:15)

- Kompanitë e konferencës ekonomike të diasporës shqiptare nga Evropa më B2B vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Ciao Berto. (Ciao Berto, Magjistralja Pishtine - Mitrovice, kilometri i dytë, ora 14:25)

- Kompanitë e Diasporës vizitojnë showroom të kompanisë nga Kosova, Tiki Mosaic. (Objekti i kompanisë Tiki MosaicMagjistralja Prishtinë - Ferizaj, afër Grand Strore, ora 15:30)

- Kompanitë e Diasporës zhvillojnë vizitë përmbyllëse në showroom të kompanisë Binni e cila do të jetë nikoqir i një kokteji me rastin e mbylljes së Konferencës Ekonomike të Diasporës Shqiptare nga Evropa. (Objekti i kompanisë Bini, magjistralja Prishtinë - Ferizaj, ora 16:15)