29 Nëntor 2020

Intensifikohet shkëmbimi i të dhënave në luftimin e ekstremizmit

Prishtinë, 22 tetor - Ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Agim Veliu mori pjesë në Forumin Ministror ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor për punë të brendshme.

 Në këtë Forum u diskutua për intensifikimin e shkëmbimit rajonal dhe përmirësimin e sistemeve të të dhënave si dhe luftimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit.

Me këtë rast, ministri Veliu theksoi se nevojitet një bashkëpunim dhe bashkërendim më dinamik i aktiviteteve në fushën e migrimit të parregullt, në veçanti duke shkëmbyer të dhëna në kohë reale, e që do të reflektonte në parandalimin dhe luftimin e migrimit të parregullt.

Më tej ministri Veliu tha se parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit është një ndër prioritet kryesore të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

“Ne jemi në fazën përfundimtare të procesit të bashkimit të Strategjive Nacionale për ekstremizmin e dhunshëm dhe të luftës kundër terrorizmit”, tha Veliu.

Në këtë takim ai po ashtu tha se Republika e Kosovës ishte ndër shtetet e para që me ndihmën e partnerëve strategjikë realizoi rikthimin e organizuar të qytetarëve të Kosovës, si pjesëtarët e organizatave terroriste ashtu edhe familjet e tyre.


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 Nëntor 2020

- Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë zhvillon takim me përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Shërbimin e Jashtëm. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 9:00)

- Instituti GAP dhe Kosovo 2.0 organizojnë tryezë diskutimi virtuale ku do të diskutojnë mbi temë “Rritja e çmimit të sigurimit të veturave”. (Zoom - https://zoom.us/j/93762049067, ora 10:30)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)