05 Qershor 2020

Gjatë 24 orëve të fundit prokuroritë themelore kanë ngritur 32 aktakuza

Prishtinë, 6 gusht - Prokurori i Shtetit njofton opinionin se gjatë 24 orëve të fundit prokuroritë themelore kanë ngritur tridhjetedy aktakuza kundër dyzetenjë personave për vepra të ndryshme penale, si dhe me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar pesëmbëdhjetë persona.

Po ashtu, prokurori i shtetit ka bërë tri kërkesa për caktimin e paraburgimit të katër personave, të dyshuar për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar katër persona të dyshuar.

Po ashtu, kjo prokurori ka bërë tre kërkesa për caktim të masës së paraburgimit për katër persona.

 Gjatë 24 orëve të fundit, Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka ngritur tre aktakuza kundër tre personave për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, me urdhër të prokurorit ka ndaluar një person, nën dyshimin se ka kryer veprën penale “Dhuna në familje”.

Po ashtu, nga kjo Prokurori janë ngritur tetë (8) aktakuza kundër trembëdhjetë (13) personave, për vepra të ndryshme penale të parapara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Prokuroria Themelore në Pejë,  gjatë 24 orëve të fundit ka ndaluar tre persona për vepra të ndryshme penale, si dhe ka tri aktakuza kundër katër personave.

Prokuroria Themelore në Gjilan, me urdhër të prokurorit kujdestar ka ndaluar tre persona të dyshuar dhe ka ngritur gjashtë aktakuza, kundër gjashtë personave.

Prokuroria Themelore në Gjakovë,  gjatë 24 orëve të fundit, me urdhër të prokurorit kujdestar, Prokuroria Themelore në Gjakovë - Departamenti i Përgjithshëm, ka ndaluar një person të dyshuar në kohëzgjatje prej 48 orësh, si dhe, Departamenti i Përgjithshëm ka ngritur dy aktakuza kundër dy personave për vepra të ndryshme penale.

Brenda 24 orëve, Prokuroria Themelore në Mitrovicë, ka ngritur katër aktakuza kundër katër personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Ferizaj, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar tre persona të dyshuar si dhe ka ngritur gjashtë (6) aktakuza kundër nëntë personave për vepra të ndryshme penale.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Qershor 2020

- Pranimi i detyrës nga Ministri i zgjedhur, Selim Selimi. (Ministrinë e Drejtësisë, objekti ish-Rilindja, ora 9:00)

- Fillon pastrimi i deponisë inerte në fshatin Lebane. (Përfundimi i autostrades në anën e djathtë, ora 10:00)

- Mahet mbledhja e komisionit për Mbikëqyrjen e Financave në të cilën do të behët shqyrtimi i raportit të auditimit për Pasqyrat vjetore financiare të Ministrisë së Drejtësisë. (Ndertesa e Kuvendit, salla  N302, ora 10:00)

- Në kuadër të fushatës "Ta Pastrojmë Kosovën", Komuna e Prizrenit do t'i bashkëngjitet fushatës globale "Dita e Pastrimit të Botës 2020”, për të promovuar rëndësinë e kujdesit ndaj mjedisit, duke marrë për bazë faktin se ky aktivitet do të promovohet në nivel global. (Brigjet e liqenit të Vërmicës, ora 10:30)

- Për Ditën Botërore të Mjedisit, Instituti për Politika Zhvillimore organizon panelin e diskutimit me titull “Tani është koha për natyrën!”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Kryetari i degës së PDK-së në Prizren Shaqir Totaj, do të mban një konferencë për Media. (Zyret e degës në Prizren, ora 11:00)

- Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, pranon detyrën. (Ndërtesa e Ministrisë se Ekonomisë dhe Ambientit, ish-objekti i MZHE-së, ora 13:00)

- Ekipa qëndrore e “Ta Pastrojmë Kosovën” së bashku me vullnetarët fillon aktivitetet në Komunën e Suharekës, ku do të ketë aksion pastrimi dhe mbjellje, në bashkëpunim me komunën e Suharekës. (Suharekë, ora 14:30)