03 Prill 2020

Ambasada franceze diskuton rreth parandalimit të dhunës në bazë gjinore

Prishtinë, 10 dhjetor - Me rastin e përmbylljes së fushatës ndërkombëtare për parandalimin e dhunës në baza gjinore, Ambasada e Francës në Kosovë, në bashkëpunim me OJQ-në Grupi kosovar për  Avokim, organizon një konferencë me fokus dhunën në baza gjinore, kundër grave nga pakicat rome, ashkali dhe egjiptiane (RAE).

Gra nga fusha e politikës dhe gazetarisë  dhe aktiviste të shoqërisë civile nga Kosova do të diskutojnë rreth mënyrave dhe mekanizmave për të parandaluar dhunën në bazë gjinore.

Hapja e tryezës së rrumbullakët do te behet nga Zonja Marie-Christine Butel, Ambasadore e Francës në Kosovë,  si dhe Zonja. Mimoza Gavrani – Presidente  e OJQ-se Grupi Kosovar per Avokim.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Prill 2020

- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës mban konferencën për shtyp për zhvillimet në sektorin financiar pas paraqitjes së Pandemisë Covid 19. (Ndërtesa e BQK-së, ora 11:00)

- Kompanitë Rajonale e largimit dhe grumbullimit te Mbeturinave mban konferencë për medie (Zyret e Kompanisë “Pastrimi", ora 12:00)

- Kompania Rajonale e Ujësjellësit 'Prishtina' të bëjë pastrimin e rezervuarit të ujit në objektin prodhues Kroni në komunën e Fushë Kosovës.

 

- Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia e PDK-së në Prishtinë, ora 15:00)