19 Korrik 2018

Shoqata Nënë Tereza nga Gjermania ndihmon Spitalin e Pediatrisë në Mitrovicë

Prishtinë, 30 mars - Zëvendësministri i Shëndetësisë Rrustem Musa priti në takim Kryetarin e Shoqatës Nëna Terezë” në Gjermani Shaqir Gashi.

Qëllimi i takimit ishte për t’u informuar për punët e kryera për ndërtimin e Spitalit të Pediatrisë të cilin është duke e financuar kjo shoqatë.

Zotëri Gashi shprehi brengen për pjesën të cilën shoqata “Nëna Terezë” nuk ka mundësi të ndihmoj, andaj nevojitet  që të përkrahet nga Ministria e Shëndetësisë.

Zëvendësministri Musa në anën tjetër shprehi gatishmëri që me rishikimin e buxhetit të ndaj mjete të nevojshme që sa më shpejt të hapet ky spital aq i nevojshëm për fëmijët e Rajonit të Mitrovicës, të cilët që nga dëbimi i mjekëve shqiptarë në periudhën e viteve 90-ta, fëmijët për trajtim janë dërguar në QKUK.

Njëherit Zëvendësministri Musa, falënderoj  kryetarin Gashi si dhe Shoqatën Humanitare “Nëna Terezë” në Gjermani, në emër të Ministrisë, për vullnetin, gatishmërinë si dhe ndihmën që kjo shoqatë është duke i ofruar fëmijëve të Rajonit të Mitrovicës dhe Shëndetësisë së Kosovës në Përgjithësi.

Shaqir Gashi po ashtu falënderoj Zëvendësministrin për mikpritje, ku u zotua që edhe në të ardhmen të bashkëpunoj me Ministrinë e Shëndetësisë dhe ta ndihmojë shëndetësinë e Kosovës edhe më tej në projekte tjera shëndetësore.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Korrik 2018

 - Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema nesër do të vizitojë studentët të cilët do t’i nënshtrohen provimit pranues në Universitetin e Prishtinës. (Kampusi i UP-së, ora 9:00)

- Bëhet nënshkrimi i kontratave dhe shpërndarja e tyre për të rinjtë përfitues të shpalljes së fundit nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, për Edukim Jo-Formal. (Kabineti i ministrit Kujtim Gashi. ora 10:00)

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Parkun Arkeologjik Ulpiana ku do të njoftohet me ecurinë e punimeve që po ndërmerren nga Instituti Arkeologjik. (Parkun Arkeologjik Ulpiana, ora 11:00)

- Kryetari Gjykatës Themelore të Gjilanit, Ramiz Azizi do të mbajë një konferencë për media në të cilën do të prezantohet raporti gjashtë mujor i Gjykatës Themelore të Gjilanit, së bashku me Degët e saja. (Objekti i Gjykatës Themelore të Gjilanit, ora 13:00)

- Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi viziton kompaninë “Albi Group”. (Albi Mall, Veternik, ora 13:00)  

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim organizon aksionin për avancimet akademike në Universitetin e Prishtinës. (Para Rektoratit, ora 14:00)

- Ministri i Kulturës, Rinise dhe Sportit, Kujtim Gashi, viziton Federatën e Xhudos në Pejë ku në një ceremoni të organizuar do t’u ndajë ceqet xhudisteve Nora Gjakova, Distria Krasniqi dhe Driton Kuka. (Federata e Xhudos në Pejë, ora 14:00)

- Kosova 2.0 organizon një bisedë tëshkurtër me temën “diaspora” për të njohur realitetet komplekse dhe shumë-shtresore të kosovarëve qëjetojnë jashtë shtetit. (Innovation Centre Kosovo, ora 18:00)