15 Prill 2021

Rifillon puna, përforcohen shërbimet radiologjike

Prishtinë, 23 mars - Nga dita e nesërme, pas një ndërprerje disa mujore, do të rifilloi puna në Kabinetin e Angiografisë në Radiologji të QKUK-së.

Në mungesë të materialit shpenzues, puna ishte ndërprerë për  disa muaj, përderisa pas përpjekjeve dhe punës së menaxhmentit të QKUK-së, është arritur të sigurohet materiali i nevojshëm shpenzues dhe do mund të kryhet Angiografia në kuadër të QKUK-së.

Po ashtu, në Radiologji me kapacitet të plotë po punohet në dy  CT, atë gjashtë shtresore dhe CT spinale, ku brenda dite kryhen rreth 60 CT.

Zyrtarët e Qendrës Diagnostike në bashkëpunim dhe përkrahje të menaxhmentit, kanë futur në punë 2 aparate të rëndësishme radiologjike që për 6 vite ishin jashtë funksioni dhe nuk ishin përdorur.
 
Njëri prej tyre do vendoset në Klinikën e Pediatrisë ku do kryhen fotografimet për fëmijë që nuk do kenë nevojë të barten për në Radiologji, përderisa aparati i dytë radiologjik do vendoset në Klinikën e Kirurgjisë, ku fotografimet do bëhen për gjitha klinikat kirurgjikale.

Në vendin ku janë vendosur këto aparate, është bërë adaptimi i hapësirave për mbrojtje nga rrezatimi si për stafin, ashtu edhe për pacientët.

Së shpejti, në Repartin e Neonatologjisë në Klinikën e Pediatrisë, do vendoset një rëntgen mobil, ku nuk do ketë nevojë të barten foshnjat, por fotografimet do kryhen direkt në kuadër të Repartit.

Po bëhen përpjeke maksimale që të filloj punën shumë shpejtë edhe një Kabinet i ri i Ultrazërit në kuadër të Radiologjisë, i cili po ashtu, ishte donacion dhe nuk ishte futur në përdorim për më shumë se gjashtë vite.

Futja në punë e këtij ultrazëri, do zvogëlonte në masë të madhe pritjet e pacientëve.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 15 Prill 2021 - Handikos dhe The Balkan Forum tashmë kanë nisur kampanjën ‘Thuaj Jo Qeseve të Plastikës’  përmes një aktiviteti simbolik zyrtarisht do të prezantojmë strajcat e ri-përdorshme të punuara tash e disa muaj nga personat me aftësi të kufizuara. (Sheshi ‘Skënderbeu’ dhe ‘Nënë Tereza’, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhes. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Agim Hamdija për vepren penale 'Organizimi i skemave piramidale'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 10:00)

- Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim nis shpërndarjen e pakove ushqimore dhe higjienike për familjet në nevojë, me rastin e muajit të Ramazanit. (Qendra për Promovimin e Drejtave të Grave në Drenas, ora 10:30)

- Zëvendësministri i Mjedisit, Planifikimit Hapsinor dhe Infrastrukturës  Hysen Durmishi do të mbajë konferencë per media. (Objekti i MMPHI-së, salla B201, oa ora 10:30,

- Kryeministri Albin Kurti dhe ministrja e Ekonomisë dhe Ambientit, Artane Rizvanolli, vizitojnë ekipin e kampanjës 'Thuaj jo Qeseve të Plastikës'. (sheshi ‘Skënderbeu’ , ora 12:00)

- Pronarët e sallave të dasmave mbajnë takim lidhur me masat anti-Covid. (Golden Imperial në Veternik, ora 14:00)

- Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim nis shpërndarjen e pakove ushqimore dhe higjienike për familjet në nevojë, me rastin e muajit të Ramazanit. (Palestra Sportive “Tota” në Vushtrri, ora 14:30)