18 Janar 2019

QKUK nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën e Autizimit

Prishtinë, 30 maj - Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës dhe Shoqata “Autizimi”, kanë lidhur një marrëveshje të bashkëpunimit,  e cila për qëllim lehtësimin e realizimit të projektit për vetëdijesimin e personelit shëndetësor nëpër institucione shëndetësore për Çrregullimin e Spektrit të Autizimit, e zbatuar nga Shoqata “Autizmi” dhe organizata Save the Children in Kosova.
 
Marrëveshje është nënshkruar nga drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, dr. Basri Sejdiu dhe znj. Nora Sherifi nga Shoqata “Autizimi”.
 
Kjo marrëveshje është lidhur duke pasur parasysh situatat kur personat me autizëm ballafaqohen me probleme shëndetësore dhe kanë nevojë për shërbime shëndetësore.
 
SHSKUK do të bëjë  lehtësimin,  koordinimin  e procesit të organizimit të sesioneve informuese nga Shoqata “Autizmi”. Seancat kanë  të bëjnë me qasjen e personelit shëndetësor të Qendrës Klinike dhe Universitare të Kosovës ndaj personave me autizëm.

Sesionet informuese do t’i ofrohen personelit shëndetësor në Repartin e Pediatrisë dhe atë të Emergjencës të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK).

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)