29 Nëntor 2020

Pranimi i specializantëve të rinj është hapi më i madh që është bërë në shëndetësi

Prishtinë, 22 tetor - Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, i shoqëruar nga Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, bëri të ditur faktin e përmbylljes së procesit për pranimin e specializantëve të rinj, të cilin e konsideroi si hapin më të madh të bërë në shëndetësi.

Me këtë rast, Kryeministri Hoti, ka falënderuar ministrin Zemaj dhe Bordin Specialistik për punën shumë të rëndësishme që kanë arritur ta përfundojnë në afat rekord.

“Unë jam i nderuar që sot publikisht promovojmë dhe bëjmë të ditur përfundimin e kësaj pune, pra përzgjedhjen e specializimeve, si dhe besoj se është hapi më i madh që është bërë në shëndetësi në 4-5 vitet e fundit për të krijuar kapacitetet e nevojshme në institucionet tona shëndetësore, dhe për të plotësuar standardet që të ofrohen shërbime të nevojshme për qytetarë”, u shpreh Kryeministri Hoti.

Më tej, Kryeministri Hoti tha se krahas kompletimit të bazës ligjore, ristrukturimit të të gjitha institucioneve shëndetësore, po krijohen baza të mira për planifikim dhe zhvillim afatgjatë të sektorit të shëndetësisë, e cila është një punë shumë e madhe krahas një barre të madhe që ka ministri dhe të gjitha institucionet shëndetësore në menaxhimin e pandemisë.

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, tha se Qeveria e Kosovës si një nga prioritet e saj ka pasur zgjidhjen e problemit të specializimeve, diçka që i ka munguar Kosovës për 5 vjet.

“E falënderoi kryeministrin Hoti për mirëkuptimin që ka pasur për mjekët e rinj, duke vendosur që të shtohen edhe 400 mjek në këtë proces të specializimit, që ka çuar numrin në 1500”, theksoi Ministri Zemaj.

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Nëntor 2020

- Komisioni Qendror Zgjedhor mban konferencën e parë për media lidhur me hapjen e vendvotimeve. (Ndërtesa e KQZ-së, ora 8:00)

- Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të komunës së Podujevës Naim Fetahu, do të votojë në shkollen fillore “Esat Mekuli”. (Fshati Dobratin në Podujevë, ora 10:00)

- Komisioni Qendror Zgjedhor mban konferencën e dytë për media lidhur me pjesëmarrjen në zgjedhje deri në orën 11:00. (Ndërtesa e KQZ-së, ora 11:30)

- Partia Demokratike e Kosovës, Dega në Podujevë, mban sot konferencë për media. (Sheshi i qytetit, para shtatoreve të katër heronjëve, ora 12:00)

- Komisioni Qendror Zgjedhor mban konferencën e tretë për media lidhur me pjesëmarrjen në zgjedhje deri në orën 15:00. (Ndërtesa e KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendror Zgjedhor mban konferencën e katertë për media lidhur me pjesëmarrjen në zgjedhje deri në orën 19:00. (Ndërtesa e KQZ-së, ora 19:30)