20 Tetor 2018

Oftamologët organizojnë simpozium shkencor me ligjërues ndërkombëtarë

Prishtinë, 10 tetor - Shoqata e Oftalmologëve të Kosovës (SHOFK) do të organizojë simpozium shkencor me ligjërues ndërkombëtarë me temë Retinopatia e prematurëve - (ROP).
 
Ligjërues do të jenë: Prof. Dr. Şengül Özdek (oftalmologe), Assoc. Prof. Dr. Zühal Özen Tunay dhe Prof. Dr. Esin Koç nga Ankara, Turqi.
 
Simpoziumi është i akredituar me 8 pikë për pjesëmarrësit nga bordi i EVM i Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Kosovës.
 
Ligjeratat mbahen në gjuhën angleze me përkthim simultan në gjuhën shqipe. Për pjesëmarrësit do të jetë i siguruar materiali përkatës rreth simpoziumit.
 
Participimi do të jetë gratis për të gjithë pjesëmarrësit oftalmologë, neonatologë dhe gjinekologë nga Kosova (anëtarë të shoqatave përkatëse).
 
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 tetor 2018 - Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim ministrin e Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlut Çavusoglu. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Oda e Fizioterapeutëve të Kosovë organizon ditë e dytë të Kongresit e I-rë Ndërkombëtar të  Fizioterapisë në Kosovë. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Aleanca Franceze e Prishtinës mirëpret një ekspozitë me titull "Studio Alix: një shekull fotografi të Pireneve", e propozuar nga shoqata franceze "Écrits de lumière". (Aleanca Franceze në Prishtinë, rruga Lah Nimani, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, merr pjesë në vënien e gurthemelit të Qendrës së Banimit Social në Malishevë. (Lagjja Mirëdita në Malishevë, ora 14:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në përurimin e fillimit të punimeve të sheshit të Obiliqit. (Qendra e qytetit në Obiliq, ora 14:00)

- Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, mban nesër (e shtune) takim me strukturat drejtuese të degëve të Nismës në Malishevë, Suharekë dhe Rahovec. (Restaurant Bimi 3 në Malishevë, ora 15:00)

- Kuratori i ekspozitës, fotografi francez Loïc Chauvin, specialist i fotografisë shqiptare, do të organizojë një masterclass rreth historisë së fotografisë shqiptare për studentët dhe fotografët. (Kino Armata, ora 16:00)

- Në edicionin e Festivalit Ballkanik të pjekjes dhe promovimit të rakisë, 'Rakia Fest', mbahet tribunë shkencore 'Rakia si mundësi e rritjes se mireqenjes se ekonomive familjare në viset e pasura me pemë. Investimet në funksion të joshjes së popu tës rurale për prodhimin artizanal të rakisë'. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)