03 Mars 2021

Nesër shënohet Java e Imunizimit Evropian edhe në Kosovë

Prishtinë, 24 prill - Me rastin e fillimit të Javës Evropiane të Imunizimit, nesër në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike (IKSHP) mbahet konferencë për media, në të cilën  IKSHP, OBSH dhe UNICEF-i, në mbështetje të Ministrisë së Shëndetësisë, do të flasin për rëndësinë e vaksinimit dhe përforcimit të sistemit të imunizimit në Kosovë.

Në këtë konferencë do të marrë pjesë edhe Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Bujar Bukoshi, shefi i Zyrës së UNICEF-it në Kosovë, Johannes Ëedenig,  shef i Zyrës së OBSH-së, dr. Skender Syla dhe drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani.

Imunizimi kursen shumë jetë për çdo vit dhe kjo arritje e suksesshme e shëndetit publik duhet të përkrahet.  Është imperativ i kohës për të ofruar informata të sakta dhe të kuptueshme për rrezikun e sëmundjeve dhe të mirat e vaksinimit.

Duke respektuar se secili fëmijë meriton fillim të shëndoshë të jetës, Java Evropiane e Imunizimit duhet të shfrytëzohet për ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e vaksinimit dhe përforcimit të sistemit të imunizimit.

Pra, qëllimi i Javës Evropiane të Imunizimit është të ngrihet shkalla e vaksinimit sa më shumë.

Motoja e sivjetme e javës së Imunizimit është: “Parandalo, Përkrah, Vaksino!”. Përmes kësaj motoje, promovohet  mesazhi kryesor se vaksinimi i secilit fëmijë është i rëndësisë vitale për të parandaluar sëmundjet dhe mbrojtur shëndetin.

Javës Evropiane e Imunizimit , e cila shënohet edhe në Kosovë zgjat prej 24 Prill deri më 1 Maj.

Konferenca mbahet në të shtunën në ora  10: 00 në IKSHP në Prishtinë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)