26 Janar 2021

Ndahen certifikatat për të trajnuarit për rritjet e fëmijëve

Prishtinë, 17 nëntor - Sot, në ndërtesën e re të Komunës së Prishtinës janë ndarë certifikatat për përfundimin e suksesshëm të trajnimit mbi standardet e reja të rritjes së fëmijëve, sipas OBSh-së, për 40 profesionistët e parë të Kujdesit Parësor Shëndetësor të Komunës së Prishtinës.

Në këtë ceremoni, dr. Ilir Tolaj, Sekretar Permanent në Ministrinë e Shëndetësisë, tha se përkushtimi i pandërprerë për krijimin e kushteve për punë më të mirë dhe me shërbime të cilësisë së lartë, bazuar në standarde është pikësynim i Ministrisë së Shëndetësisë dhe i atyre që ndihmojnë në ofrimin e shërbimeve shëndetësore.

“Një nga standardet që deri tani se kemi pasur janë edhe ato për përcjelljen e rritjes dhe zhvillimit të fëmijëve. Deri më sot ofruesit e shërbimeve shëndetësore për këto kategori janë bazuar dhe shërbyer në standarde të ndryshme, të pa-unifikuara gjë që nuk ka pasur mundësi që  punën e bërë ta matim me saktësi me parametra të pranuar ndërkombëtarisht”, tha ai.

Dr. Skënder Syla, shef i Zyrës së OBSH-së në Kosovë tha se zbatimi i Mjekësisë Familjare si koncept është një parakusht edhe për forcimin e sistemit shëndetësor të Kosovës.

Dr. Nazane Breca, drejtoreshë e Komunës së Prishtinës për shëndetësi, ka kërkuar nga profesionistët e pajisur me certifikata që dijet e zënë, ti bartin tek gjeneratat e tjera dhe në punën e përditshme me qëllim të arritjes së standardeve sa më të mira në shëndetësi.

Zyra e OBSh-së në Prishtinë do të pajis të gjitha ordinancat e KPSh në Komunën e Prishtinës me peshore elektronike dhe matës të gjatësisë/lartësisë, derisa kjo ndërmarrje bëhet e mundur me mbështetjen financiare të Qeverisë së Luksemburgut përmes Projektit të Përbashkët të Agjensioneve të Kombeve të Bashkuara në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, \"Përmirësimi i shëndetit të grave dhe fëmijëve në Kosovë\".

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Dhjetor 2020 - Punëtorët teknik  te cilët punojnë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” do të  protestojnë për pagën e tyre të muajit dhjetor 2020 të cilën ende nuk e kanë marr dhe për  mos  pajisje me kontratës së punës. (Para Rektoratit të UP-së”, ora 9:00)

- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti pret në takim përfaqësuesit e shoqatës “Down Syndrome Kosova”, SOS Fshatrave të Kosovës, OJQ “Handikos” dhe përfaqësuesit e strehimoreve të Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj.Meliza Haradinaj-Stublla dhe Ambasadorja e Francës në Kosovë, znj.Marie-Christine Butel do të nënshkruajnë një memorandum bashkëpunimi. (Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, ora 9:00)

- Instituti GAP dhe Kosovo 2.0 organizojnë diskutim virtual me temë "Rekrutimet jo meritore në sektorin publik: a do ta ndryshojnë institucionet e reja rrethin vicioz në rreth të virtytshëm?”. (https://zoom.us/j/93876352348, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa në Komunën e Prizrenit. (Shtëpia e Bardhë, ora 10:00)

- Këshillit Gjyqësor të Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Mbledhja mbahet përmes aplikacionit ZOOM, ora 10:00)

- Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizon tryezën e diskutimit me temë “Reforma zgjedhore në Kosovë: Sa është prioritet në programet e partive politike?”. (https://zoom.us/j/92385065303, ora 10:30)

- Promovohet libri i autorit Faton Mehmetaj ''Deçani Nëpër Shekuj'' - Promovimi i Trashëgimisë  Kulturore. (Salla e Asamblesë Komunale në Deçan, ora 11:00)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet afër teatrit kombëtar. (Sheshi Skënderbeu, ora 12:00)
 
- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti merr pjesë në Inaugurimin e Qendrës Kulturore në Vushtrri. (Shtëpia e Kulturës në Vushtrri, ora 13:00)

- Kryeministri në detyrë Avdullah Hoti takon menaxhmentin e Trepçës dhe viziton flotacionin e mineraleve. (Miniera e Trepçës- Stantërg, ora 15:00)