02 Mars 2021

MSH formon komisionin për autorizimin e lejeve të importit

Prishtinë, 26 prill - Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Bujar Bukoshi, ka nënshkruar sot vendimin për formimin e Komisionit për vlerësimin e dokumentacionit të paraqitur pranë Agjensionit Kosovar për Produkte Mjekësore (AKPM) për autorizim importi dhe leje importi.

 

Komisioni do të vlerësojë dokumentacionin e paraqitur pranë AKPM-së për autorizim importi dhe leje importi për produkte dhe pajisje mjekësore

Një vendim të këtillë, Ministri i Shëndetësisë e ka ndërmarrë në pajtim me nenin 16 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, neni 1. paragrafi 1.3, nënparagrafi  (c) dhe (d), të Rregullores së UNMIK-ut nr. 2001/19.

Komisioni për të cilin është marrë sot vendim që të formohet, do t’i rekomandoj Ministrit të Shëndetësisë dhënien e autorizim importit dhe lejeve për import për kërkesat (për produkte dhe pajisje mjekësore) që i plotësojnë kushtet e kërkuara me ligjet në fuqi që e rregullojnë këtë lëmi.

Vendimi është i vlefshëm që prej ditës së sotme.

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Mars 2021

- U.d. Presidentja Vjosa Osmani pret në takim të ngarkuarin e BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak. (Kabineti i Presidentes, ora 8:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj pret në takim përfaqësuesin e BE-së për dialogun Kosovë - Serbi, Miroslav Lajçak. (Zyret e Selisë Qendrore të PDK-së, ora 9:50 - mediat të marrin pamje nga ky takim)

- Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik dhe USAID në Kosovë, lansojnë dy module të reja të prokurimit elektronik. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:00)

-  Koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mbajnë konferencë për media, me ç’rast do të bëhet dorëzimi i përgjigjes në padinë e ngritur nga kompania KelKos Energy Sh.p.k ndaj aktivistes Shpresa Loshaj.  (Para objektit të Gjykatës Themelore, dega Deçan, ora 11:00)  

- Naša Inicijativa organizon protestë paqësore kundër uzurpimit të vendeve të garantuara në parlament si pasojë e një procesi jodemokratik zgjedhor dhe të kompromentuar nga manipulime në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 14 shkurt 2021. (Pikënisja e protestës fillon nga Hotel Grandi, ora 12:00)