15 Tetor 2019

Klinika e Alergologjisë me hapësira të reja moderne

Prishtinë, 25 shtator - Për herë të parë që nga ekzistimi i saj, Klinika e Alergologjisë me Imunologji është bërë me hapësira të reja që do ti ketë 6 dhoma me nga 2 shtretër dhe me nyje sanitare higjienike dhe infrastrukturë përcjellëse moderne, investim në vlerë mbi 150 mijë euro, i kryer nga ana e SHSKUK-së.

Dr.Basri Sejdiu, drejtor i Përgjithshëm i Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës(SHSKUK) tha se kjo klinikë deri më tani ka punuar vetëm me pacientë ambulator pa pasur shtretër dhe mundësi që 13 mjekë të shtrijnë dhe trajtojnë pacientët, por kanë trajtuar vetëm rastet ambulatore.

“Në vazhdën e investimeve që po bëhen për modernizim të hapësirave të klinikave, është edhe  renovimi i hapësirave të reja për Klinikën e Alergologjisë me Imunologji,  hapësira që kemi krijuar për herë të parë, sepse kanë punuar vetëm me raste ambulatore” u shpreh ai.

Sipas  tij, tashmë janë krijuar hapësira moderne për punë me stafin mjekësor dhe pacientët që do të kenë mundësi tashmë të kryejnë shërbime jo vetëm ambulatore, por  edhe të shtrihen për trajtim.  E gjithë kjo është mundësuar falë përkrahjes nga Ministria e Financave dhe Ministria e Shëndetësisë.

Dr. Dukagjin Zogaj, drejtor i Klinikës së Alergologjisë me Imunologji, theksoi se deri tani edhe pse kishin bërë shumë kërkesa ato nuk ishin realizuar.“Për herë të parë ky menaxhment dhe ministri na kanë përkrahur, duke krijuar hapësirat më  moderne në regjion”, potencoi ai.

Drejtori Zogaj, tha se tashmë Klinika ka hapësira për kabinetin për pirometri dhe provokime nga medikamentet. Deri tani si raste ambulatore në këtë klinikë ishin kryer 30 deri në 40 raste brenda ditës.

Në këtë përurim ishte prezent edhe z. Ardian Ferizi, anëtar i Bordit Drejtues SHSKUK.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 tetor 2019

- Fillon procesi i numërimit të votave përmes postës. (Qendra e Numërimit dhe Rezultateve,  ora 10:00)

- Instituti Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit bën prezantimin e studimeve të radhës brenda serisë së studimeve rreth fazes finale të dialogut Kosovë-Serbi. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:15)

- Ministria e Tregtisë dhe Industrisë shënon Ditën Botërore të Standardeve. (Hotel Emerald, ora 10:30)

- Green Art Center organizon aktivitet në komunën e Vushtrrisë i cili synon të sensibilizojë qytetarët dhe të ndikojë në edukimin e brezave të rinj për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit”. (Sheshin e qytetit “Hasan Prishtina” në Vushtrri, ora 12:00)

- Në kuadër të promovimit të romanit “Elefantët në kopsht” të autores Kureyshi Qendra Multimedia organizon bisedën e hapur të autores zvicerane Meral Kureyshi me gazetarin Enver Robelli. (Qendra Multimedia, rr. 'Idriz Gjilani' në Prishtinë, ora 19:00)