03 Mars 2021

KFOR turk riparon dhomat e ndërhyrjes emergjente të Mjekësisë Familjare

Prizren, 22 janar - Nga ana e KFOR-it TURK është bërë riparimi i dhomave të vëzhgimit dhe të ndërhyrjes emergjente të  Qendrës së Mjekësisë Familjare "Dr. Menduh Kaloshi" dhe është dhënë në përdorim dje.

Në këto ditë pandemie ku po e kuptojmë më mirë vlerën e shëndetit KFOR-i TURK po bashkon edhe një projekt tjetër me vëllezërit Kosovar e cila do të shërben njerëzve dhe shëndetit të  tyre, me këtë projekt na është shtuar edhe një unazë në mes të Kosovës dhe Turqisë e cila na lidh miqësinë tonë historike, unitetin dhe frymën e solidaritetit.

Në kuadër të projektit të Qendrës së Mjekësisë Familjare "Dr. Menduh Kaloshi" janë dhënë: Pajise për analize të urinës, Pajise për analiza të gjakut, Mikroskop, Pajisje centrifuguese, Pajisje për distilim të ujit, Banjë dixhitale,Klima, UPS (Furnizues për energji të pandërprerë), Printer laserik, Frizë, Kompjuter, Tavolina Karrige, Dollap për veshëmbathje dhe Dollap për Materiale, në të njëjtën kohë është bërë mirëmbajta e sistemit ndriques dhe sistemit elektrik dhe me riparimin e murreve dhe dyshemes janë përmirësuar kushtet fizike.

Projekti në  tërësi ështe financuar nga ana e Republikës së Turqisë.

 'Si KFOR-i TURK kemi mbaruar me sukses projektin e tretë në Han të Elezit. Do të ndihemi të lumtur me vazhdimin e projekteve për zhvillimin e lidhjeve vëllazërore qindra vjeqare me Kosovën'. thuhet në njoftimin e KFOR-it turk.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Mars 2021 - Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë inauguron projektin “Fuqizimi i autonomisë universitare dhe rritja e llogaridhënies e transparencës së universiteteve të Ballkanit Perëndimor”. (Selia e Kolegjit IBCM, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore kundër të pandehurit Enis Ramadani për vepren penale 'Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve'. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Avokati i Popullit, Naim Qelaj viziton ekspozitën për fëmijët e vrarë gjatë luftës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. (Biblioteka “Hivzi Sylejmani” në Prishtinë, lagjja Dardania, ora 10:00)

- Parlamenti i dytë rural shqiptar organizon konferencë për të diskutuar sfidat dhe veprimet konkrete për mirëqenien e banorëve të zonave rurale. (Platforma Zoom, ora 10:00)

- Pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19 në Gjilan, kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, mban konferencë për media pas takimit të Komitetit për menaxhimin dhe parandalimin e përhapjes së COVID-19. (Zyra e krytarit Haziri, ora 10:30)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit organizon ceremoninë e shpërndarjes së librave të botuar dhe të blerë me financimin e Departamentit të Kulturës në MKRS. (Biblioteka Kombëtare e Kosovës, ora 11:00)